www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica > Recenzije i najave knjiga
Srijeda, 20 Sijeanj 2021
 
 
Recenzije i najave knjiga
KUTINA - PREDSTAVLJENA JE KNJIGA DAMIRA BOROVAKA - GVOZDANSKO
Subota, 31 Oujak 2012
Kutina: Predstavljena knjiga Gvozdansko - hrvatsko velejunaštvo bez svjetskog uzora

U srijedu 28. oujka 2012. g. u kutinskom Domu hrvatskih branitelja predstavljena je knjiga Damira Borovaka GVOZDANSKO – Hrvatsko velejunašto bez svjetskog uzora. Organizatori Ogranak Matice hrvatske i Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata  grada Kutine pred prepunom dvoranom sadraj su posvetili spomenu na Plitviki Uskrs 1991. godine. Nakon posjete spomen sobi poginulim hrvatskim braniteljima uvodno su izgovoreni stihovi Plitvikom Uskrsu i Vukovaru domaih autora Dragutina Pasaria i Ante Juretia. Spomen veer uz Josipa Jovia, prvog smrtnog stradalog u odori hrvatskog policajca 31. oujka 1991. u borbi za slobodu demokratski izborene Hrvatske bila je posveena svim rtvama tijekom povijesti darovanim domovini.

Autor knjige Damir Borovak podsjetio je na Gvozdansko sa tromjesenim otporom turskom nadiranju i 13. sijenja 1578. godine rtvu posljednjih branitelja smrznutih u snijegu, protivnih svim, pa ak i ublaenim uvjetima predaje. Naalost to mjesto rtva je etnikih zloina s 55 smrtno stradalih na Boi 1941. g. zatim bez suda 1946. g. dekretom komunistikih vlasti potpuno raseljenog i do danas bez hrvatskog ivlja nenaseljenog nedalekog Zrina. Na rtvama ispisanom prostoru u vatri onih koji ne priznaju stvarnost hrvatske drave su i 1991.g. trojica izgorjelih itelja Gvozdanskog, mjesta ija se demografska slika svela na svega 19 Hrvata. Obnovom školske zgrade s postavljanjem izloaba, znanstvenim tribinama, radionicama za mlade u uenju povijesnih i prirodnih vrijednosti kraja nuno je vratiti dostojanstvo rtvama, ali i dinaminiji ivot. Dakako i znatnijim sredstvima za revitalizaciju, a koja su se od Ministarstva kulture kretala od svega 200.000 kuna, dok je spomenik upitne povijesne istine o „partizanskom“  ustanku u Srbu dobio u isto vrijeme gotovo 15 puta više. Vidljiviji spomen s utkanom duhovnom snagom bilo bi izgraeno svetište u ovom dijelu Sisake biskupije, a rtve nas obvezuju da na tome ustrajemo, rekao je odan akcijama spomena i njihov esti predvoditelj biskup sisaki mons. Vlado Koši. Obranu Gvozdanskog usporedio s obranom Vukovara koja je takoer trajala tri mjeseca. Vrlo je vano da ne zaboravimo Gvozdansko kao što ne smijemo zaboraviti Vukovar. Naalost, dogaa se zaboravi. Vukovar treba biti iznad svih podjela. Vukovar je narodni simbol. Svaki narod mora imati svoj ponos, zakljuio je biskup Koši. Biskupu koji je nedaleko tih mjesta ivio i kao upnik na prvoj crti bojišnice akademski slikar Josip Oros ovom prigodom darovao je i akvarel s motivom Zrina.

Prof. dr. sc. Zvonimir Šeparovi, predsjednik Hrvatskog rtvoslovnog društva, osobito injeninim istraivanjima projekt je nazvao nunom, a od povijesne znanosti više nego prvenstvenom brigom. Jedino temeljitim i argumentiranim odgovorom, a ne mlakim, gotovo nikakvim reakcijama hrvatske slubene politike, moe se odgovoriti i nedavnim neprimjerenim izjavama pomahnitalog etništva. Ono i dalje Vukovar spominje srpskim gradom, hrvatski narod koji ima vlastiti teritorij i jezik primitivnim. Naše je upravo biti dostojanstvenima, ali i vrstim u tumaenju dogaaja i pribliavanju ih kao i Gvozdanskog posebno mlaim naraštajima, rekao je Šeparovi. Na iznimno dobro posjeenoj kutinskoj spomen veeri tumai knjige i najavljenih akcija dobili su jednodušnu  potporu i spremnost da se do 100 kilometara udaljenog Gvozdanskog hodoasti. Sudionici skupa, najveim dijelom hrvatski branitelji poruili su da e se 9. rujna o. g. uputiti na Zrin  i pokloniti se rtvama poginulih izvješenim  hrvatskim barjakom na zidnim ostatcima grada. Inae, što se Gvozdanskog tie prema njemu odajui poast junaštvu. u svom poznatom maratonu jahali su još 2001. godine moslavaki konjanici iz Volodera. Podsjetio je na darujui Damiru Borovaku  fotografiju s dogaaja voa konjanika eljko Petters. Na sadrajnom okupljanju gostima i brojnim sudionicima zahvalio je predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Kutine Damir Markuš.
 
IZ TISKOVINE - SUN MESSENGER - INTERVJU IVANA JOHNA PRCELE
Subota, 24 Oujak 2012


 
POPUST KOD KUPOVINE NOVE KNJIGE IVANA JOHN PRCELE
Srijeda, 21 Oujak 2012
BARNES AND NOBILEHere is what barnes and noble is selling the book for????

Joe Prcela
Vice President of Operations
North Union, LLCCommercial Real Estate
Tel: 216-314-4586
email: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
 
HRVATSKI HOLOKAUST - IVAN JOHN PRCELA
Nedjelja, 11 Oujak 2012
Knjiga Hrvatski holokaust II.

Autor Ivan John Prcela


 Svi zainteresirani Hrvati i Hrvatice knjigu HRVATSKI HOLOKAUST II., mogu naruiti na hrvatskom jeziku (engleska izdanja su potpuno rasprodana).


 Podaci o knjizi:
 III. izmijenjeno i dopunjeno izdanje na hrvatskom jeziku
 Zagreb, 2005. - Tisak Gradus - Sesvete
 583. stranice - tvrdi uvez
 U Hrvatskoj cijena knjige je 200,00 kn.,  narudbe 
 slati na adresu:

 gosp. Ivan Prcela Matin
 21240 Košute-Trilj


 Izvan Hrvatske moe se naruiti po cijeni od 30 US 
 dolara, plus poštarina na adresi:

 John Ivan Prcela
 4037 Monticello Blvd.
 Cleveland, Ohio 44121 - USA


Jedan od dokumenata svjedoanstava iz knjige HRVATSKI HOLOKAUST II. 


Mjesto pokolja u Sloveniji


Dokument XLII.

Godine 1945. poslije kapitulacije Njemake i Hrvatske, vidio sam vlastitim oima, kako komunisti postupaju prema svojim protivnicima. Poiniše bezbrojne i neopisive zloine.

Nastojat u opisati ono što znam i što sam spreman u bilo kojem asu potvrditi. Ono što znam i što sam vidio, zbilo se je uglavnom nakon kapitulacije Njemake, kad su se komunisti doepali vlasti. Muško, ensko i nejako, što je bjealo pred partizanskim napredovanjem i bilo na austrijskoj granici predano i zarobljeno, vrativši se u svoju domovinu (veina su bili Hrvati), bilo je zlostavljano i poubijano na neopisiv nain. Ubijali su svakoga, ne pitajui tko je tko. Znam gdje se nalaze grobovi nepoznatih, koji su smaknuti pod bilo kakvom izlikom. Njihov broj bio je vrlo velik. Bili su masovno pokopani – ono što je meni poznato – jedino na tri mjesta. Jedna brojna skupina bila je ubijena u Laškom, u rudniku. Tamo su ih odvodili kamionom cijelog jednog tjedna, nou, stavili su ih u jamu jednog rudnika, duboku 100 metara. Ispunili su jamu do vrha muškima, enskima i djecom. Bilo ih je oko 3.000. Uvodili su ih ive, a zatim za svakom skupinom od 20 do 30 osoba bacali bi rune granate, koje bi ih raskomadale. Kad bi se jama dubkom napunila, obzidali su je s gornje i donje strane. To sam vidio vlastitim oima, jer sam poslije radio u tome rudniku. Isto to su uinili u Hrastniku. U jednu šupljinu rudnika bacili su 7.000 ljudi, dok su gornji dio pokrili tankim slojem krhotina i zemlje. U Košnici, blizu Celja, zaklali su skupinu od 100 osoba i plitko je zakopali, tako da su im kosti raznosile divlje ivotinje. Ono što se zbilo s manjim skupinama, nemogue je ispriati, jer ih je bilo bezbroj.

Ovu izjavu sam spreman potvrditi pod zakletvom, moralnom i materijalnom odgovornošu.

Le Frachette di Alatri, 11. rujna 1952.
 
Joe Frece


         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivan John Prcela u posjeti Zagrebu i obilasku šume DUBOKI JARAK u Sesvetama... u ovoj šumi dogaale su se strahote daleke 1945. godine u vrijeme STRAŠNIH Krinih putova, a što se to dogodilo 2004. godine na istom mjestu - proitajte u lanku ... "Duboki Jarak, 17 godina kasnije"

Snimljene fotografije 2005. godine... Jadranka LuiLink: http://www.sesvete.hr/novosti/duboki-jarak,-17-godina-kasnije/1157
 


 

Duboki Jarak, 17 godina kasnije

Ove godine navršava se 17 godina od strašne katastrofe i jedne od najveih tragedija u povijesti gradske etvrti Sesvete. Tragian dogaaj, o kojem Sesveani i danas nerado govore, dogodio se na današnji dan - 7. travnja 1994. godine - kada je u eksploziji 400 tona eksploziva u vojnom skladištu Duboki Jarak poginulo šest vojnika, a dvadesetak civila ozlijeeno je od pada eksplozivnih naprava na oblinja naselja u radijusu od nekoliko kilometara. Detonacije su se ule i u središtu Zagreba, a projektili su padali po Sesvetama, Dubravi i Svetom Ivanu Zelini.

Prije sedamnaest godina mnogo se pisalo i pretpostavljalo o toj eksploziji, ali informacije su bile šture te nisu izlazile u javnost zbog toga što je cjelokupni sluaj bio klasificiran kao vojna tajna. Istragom je utvreno da je do eksplozije, koja je trajala ak etiri i pol sata, došlo zbog neispravnog rukovanja otvorenim plamenom prilikom varenja ograde. Zbog traginog dogaaja nikada nitko nije odgovarao iz vrha tadašnjeg Ministarstva obrane: pokojnom ministru Gojku Šušku nije padalo na pamet prihvatiti bilo kakvu odgovornost za tragediju u kojoj je poginulo šest ljudi te je uinjena velika materijalna šteta. Naprotiv, umjesto odgovornosti resornog ministra dobili smo zataškavanje cjelokupnog sluaja.

Meutim, kada je satiriko-politiki tjednik Feral Tribune 1. oujka 2003. godine objavio lanak s naslovom Kako nas je trovao MORH, svi su se zabrinuli. U lanku je objavljen MORH-ov dokument o zatajenom otrovu u Dubokom Jarku od 12. travnja 1994. koji je, kako je ve navedeno, klasificiran kao vojna tajna. Radi se o zapisniku s III. sjednice Komisije MORH-a zaduene za ispitivanje sluaja eksplozije u vojnom skladištu Duboki Jarak. U njemu se nalaze alarmantni podatci koje je iznio general-bojnik Zlatko Bienenfeld, kemiar i tadašnji savjetnik ministra obrane Gojka Šuška za nuklearno-biokemijsku zaštitu. Navodi se da je u Dubokom Jarku izgorjelo i isparilo 2039 kg opasnih otrova Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba, a spominje se i cijanid (otrov protiv kojega ne postoji lijek), a na mjestu eksplozije zasad nitko nema što traiti.

Do ovoga otkria sesvetska javnost nije imala apsolutno nikakvu spoznaju o ogromnim koliinama smrtonosnih plinova u Dubokom Jarku, a nije ih ni mogla imati zbog toga što je MORH proglasilo strogo uvanom vojnom tajnom sve informacije o eksploziji. U zataškavanju onoga što se uistinu dogodilo u Duborkom Jarku sudjelovala je komisija za ispitivanje tragedije, sastavljena mahom od vojnih asnika na elu koje je bio bivši naelnik Glavnog stoera Oruanih snaga general zbora Josip Luci.

Nakon Feralovog senzacionalnog otkria, Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba i MORH potvrdili su devet godina skrivanu informaciju da je u vojnom skladištu Duboki Jarak bilo uskladišteno najmanje 1086 kilograma cijanovodika (HCN), odnosno da je prilikom eksplozije i poara 7. travnja 1994. godine došlo do izgaranja i isparavanja u atmosferu ovog plina. Naime, cijanovodik je bio u vlasništvu Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba kojemu je 1992. godine Ministarstvo obrane izdalo suglasnost da u vojnom skladištu Duboki Jarak uva spomenute koliine cijanovodika. Taj izrazito otrovni plin korišten je u nacistikim koncentracijskim logorima (poznat pod nazivom ciklon B) te u nekim amerikim saveznim dravama u sudskim pogubljenjima zatvorenika. Danas se koristi u procesu fumigacije, dezinfekcije ili dezinsekcije (npr. u velikim industrijskim pogonima i skladištima) i to u vrlo malim koliinama i kontroliranim uvjetima jer nastaju teška ili smrtonosna otrovanja pri vrlo kratkoj izloenosti.

Unato objavljenim tajnim dokumentima koji su izazvali mnoge polemike, Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba pokušao je minimalizirati stvar oko smrtonosnog otrova smiješnom i neistinitom priom kako je cjelokupna koliina otrova trenutno izgorjela bez ostataka. No, injenice govore sljedee: do potpunog izgaranja ne moe doi, izuzev u strogo kontroliranim laboratorijskim uvjetima, a eksplozije i poari u Dubokom Jarku ne mogu se nikako smatrati strogo kontroliranim uvjetima za izgaranje smrtonosnih otrova, a koliina cijanovodika (najmanje 1086 kilograma, a po nekim izvorima koliina smrtonosnih otrova u skladištu 14a bila je vea od dvije tone), prema strunim mišljenjima, zastrašujua je velika.

I tako, umjesto da se postavi pitanje zašto Zavod za javno zdravstvo i MORH nisu obavijestili sesvetske graane da je u vojnom skladištu Duboki Jarak u travnju 1994. isparilo i izgorjelo najmanje 1086 kilograma cijanovodika, odnosno da se procesuira krivce za zataškavanje jedne zastrašujue afere, Feralovo otkrie posluilo je upanijskom dravnom odvjetništvu u Zagrebu da pokrene istrani zahtjev protiv Feralovog novinara zbog objavljivanja vojne tajne o stvarnoj dimenziji tragedije u Dubokom Jarku.

A na ljude koji ive u blizini Dubokog Jarka nitko nije ni pomislio. Naravno, uope ih nitko nije upozorio kako su im plua moda puna opasnog plina, nitko im nije rekao da moda trebaju posjetiti lijenika, a kamoli da im je netko osigurao specijalistike preglede. No, zato se svim silama pokušalo sakriti što se toga dana dogodilo i nalazilo u oblacima eksplozivnog dima koji se dizao iznad Dubokog Jarka. Od javnosti su to krile sve vlasti.

Damir Fofi
07.04. 2011.
 
POZIV NA PROMOCIJU KNJIGE MIROSLAVA MEIMORCA
etvrtak, 08 Oujak 2012
Dana 9.oujka 2012. u 18 sati u Histrionskom domu , Ilica 90, Zagreb
promocija knjige drama "Tuni hrvatski san"
Miroslava Meimorca

Urednica je Sanja Nikevi,
dijelove drama e izvesti glumci Despot, Lonar i Minja Majurec,
pokazat e se i video zapise osjekih Zastava i Hrvatske Antigone.
Jedna drama je "Vukovarski nokturno", druga "Kako je Jastreb postao Filoktet
 
PREDSTAVLJANA KNJIGA SUZANNE BROOKS-PINEVI
etvrtak, 23 Veljaa 2012Predstavljena knjiga

Crkva Sv. Josipa - utorak 28.02.2012. godine u 19:15 sati, poslije Svete Mise,
Trešnjevka, Trakošanska 47, Zagreb

Sama autorica ga Suzanne Brooks Pinevi, kazala je kako je njezin cilj prvenstveno skinuti utege krivnje koju su Hrvati morali nositi zbog svojih postupaka tijekom Drugog svjetskog rata.

Uz prezentaciju knjige, imali smo priliku vidjeti i umjetnike slike ga Brooks Pinevi; 'Dubrovnik u plamenu' i 'Zadarska majka', djela koja su zapravo i potaknula slikaricu da se okuša i u pisanju.
U to vrijeme 1991. godine boravila je na Novom Zelandu, slikajui pejzae, pao je Vukovar i strašne vijesti iz Hrvatske potaknule su je da se okrene traginim motivima.
Tomislav Nürnberger, Damir Borovak i Oskar Šaruni

Opirnije...
 
NAJAVA NAJNOVIJE KNJIGE O SV. JOSIPU - IVANA JOHN PRCELE
Ponedjeljak, 13 Veljaa 2012

 

Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript

 

 Dear Friends in Christ!

On March 9, 2012 I’ll be 90 and, in honor of my 90 birthday, my 330-page book on St. Joseph will be available at Friesen Press, Victoria, BC, Canada. Friesen Press is especially known for its books, Harry Potter and Oxford Dictionary.

To purchase my book, blog in http://www.friesenpress.com/bookstore/title/119734000003792207

Follow us on:

http://blog.friesenpress.com
http://facebook.com/friesenpress
http://twitter.com/friesenpress

FriesenPress On Line Bookstore Pricing is
                                                   Paperback Format $20.99
                                                   Hardcover Format $30.99

Trade Distribution Channel Pricing is
                                                    Paperback Format $25.99
                                                    Hardcover Format $37.99
                                                    eBook Format $5.99

All pricing is in US Dollars.  The cost of postage is to be added.

Hoping that you will not only spread the word about this UNIQUE theological book but that you will also purchase it at the price most suitable to you, I remain

In Jesus-Mary-Joseph Sincerely yours,

John Prcela
4037 Monticello Blvd.
Cleveland Heights, Ohio 44121-2066
USAMOJA JEDINSTVENA KNJIGA O SV. JOSIPU


U petak 9. oujka 2012. moj je 90. roendan, i u ast njega, Friesen Press, Victoria, BC, Canada, u svojoj nakladi objavljuje moju jedinstvenu, smjelu i izazovnu knjigu od 330 stranica o Sv. Josipu, Djevianskome Ocu Isusa Krista. Friesen Press je meunarodno poznata izdavaka kuca. Ona se je do sada najviše proslavila knjigama Harry Potter i Oxford Dictionary.

Za daljnje informacije o mojemu djelu, treba se obratiti na

http://www.friesenpress.com/bookstore/title/119734000003792207

http://blog.friesenpress.com
http://facebook.com/friesenpress
http://twitter.com/friesenpress

Friesen Press najviše preporua da se knjigu naruuje od “FriesenPress on line bookstore,” i to po slijedeim cijenama:

Paperback (meko uvezan) Format      $20.99
Hardcover (tvrdo uvezan) Format      $30.99

Za one, koji ele naruivati knjigu na tradicionalan nain, njezina prodajna cijena je slijedea:

Paperback (meko uvezan) Format      $25.99
Hardcover (tvrdo uvezan) Format      $37.99
eBook (e-knjiga) Format                     $5.99

Sve navedene cijene su u amerikim dolarima. Tim cijenama treba nadodati poštarinu.

Ova moja najnovija knjiga, iako je ona teološka i na engleskom jeziku, od poetka do kraja puna je duha hrvatskog, osobito franjevakoga. Ovo je za oekivati jer sam punih 8 godina bio odgajan od franjevacaudotvorne Gospe Sinjske i 1 godinu na Marijinom Otoicu Visovcu i još 1 godinu u Makarskoj. K tome treba nadodati 4 pune godine mojih studija i ivota na Antonianum sveuilištu u Rimu i onda u Grottaferrati, nedaleko Rima.

Nadajui se, da ce ova moja knjiga biti dobro doekana u zemljama engleskog govora i od hrvatske brae i sestara, gdjegod se oni nalazili, ostajem Vam

U Isusu-Mariji-Josipu odani,

J. Ivan Prcela
4037 Monticello Blvd.
Cleveland, Ohio 44121-2066
USA
E-mail: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
 
PREPORUUJEMO VAM KNJIGU MILJENKA ROMIA
Nedjelja, 12 Veljaa 2012

 

  PREPORUUJEMO knjigu Miljenka Romia, akademskog slikara i idejnog autora Spomen doma Hrvatskih branitelja u Vukovaru

SPOMEN DOM HRVATSKIH BRANITELJA VUKOVAR


Knjigu moete naruiti pouzeem ili narudbom od samoga autora na njegovu e-mail adresu: 
Miljenko Romi

Gustava Krkleca 20

10437 Rakitje

Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript   

Cijena: 50 kn + poštarina
Tisak: Gradus - Sesvete

Izdanje 2011. godina

 
 
POZIV NA PROMOCIJU KNJIGE ANE DOEN
Utorak, 31 Sijeanj 2012
 
GRAANI - PROMOCIJA KNJIGE SUZANNE BROOKS PINEVI
Nedjelja, 29 Sijeanj 2012
 28. sijenja u 17. sati odrano je u prostorijama puke škole u Graanima predstavljanje knjige Suzanne Brooks Pinevi – „Britanija i Bleiburka tragedija“, ije je hrvatsko izdanje u nakladi „Hrvatskog rtvoslovnog društva“ i „asnikog kluba 242.“ izašlo 2009. godine. Knjigu su predstavili; voditelj prof. Domagoj Novosel, urednik knjige - dipl. ing. Tomislav Nurnberger, dipl. ing. Damir Borovak i preivjeli stradalnik Krinog puta i lan „asnikog kluba 242.“, Stjepan Brajdi. Pred brojnim auditorijem prvo je govorio prof. Domagoj Novosel, koji je odrao krae predavanje o povijesnom kontekstu Bleiburga i Krinog puta. Ukratko je iznio vojno – politiku situaciju na prostoru Nezavisne Drave Hrvatske poetkom 1945. godine i istaknuo da Bleiburg i dogaanja nakon Bleiburga moramo gledati u svjetlu tadašnje europske politike pod vodstvom Velike Britanije. Takoer je napomenuo da krivicu za Bleiburg prije svega snose Velika Britanija i Jugoslavenska Armija, ali se nikako s uma ne smije smetnuti i krivica hrvatskog vojnog i politikog vrha, koji su napustili vojsku i narod u najkritinijem trenutku.

Nakon toga je dipl. ing, Tomislav Nurnberger odrao Power Point prezentaciju u kojoj je prikazao umjetnike slike koje je Suzann Brooks Pinevi kao akademska slikarica naslikala i objavila u knjizi „Britanija i Bleiburka tragedija“. Nurnberger je istaknuo umjetniku vrijednost knjige, ali i povukao paralelu izmeu dogaaja u vrijeme Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata, naglašavajui da je ista ona jugoslavenska politika imala za cilj uništenje hrvatske drave u oba rata.

Trei je knjigu predstavio dipl. ing. Damir Borovak, poznati zagrebaki publicist i katoliki intelektualac, dugogodišnji voditelj emisije „Vjera u sjeni politike“ na „Radio Mariji“. Izlaganje je zapoeo itanjem ivotopisa autorice Suzanne Brooks Pinevi. Borovak je podsjetio na negativan utjecaj današnje politike prema pravosuu. Iako postoje mnogobrojni dokazi i tube protiv nekadašnjih pripadnika represivnog komunistikog aparata, one se uvaju u ladicama, a istina se još uvijek zaobilazi. Borovak je takoer napomenuo da Velika Britanija snosi veliki dio krivnje za tragediju hrvatskog naroda. Svoje je misli završio pohvalama na raun autorice Suzanne Brooks Pinevi, koja iako nije Hrvatica bolje shvaa i razumije hrvatsku povijest od hrvatskih politiara.

 Na kraju je govorio gospodin Stjepan Brajdi, hrvatski dragovoljac iz Drugog svjetskog rata i lan „asnikog kluba 242.“. Kao jedan od najzaslunijih ljudi za izdavanje hrvatske verzije knjige „Britanija i Bleiburka tragedija“ svoj je govor zapoeo pitanjem publici; „Znate li tko je nedavno odlikovan od strane hrvatskih vlasti? „ Brajdi je aludirao na nedavno odlikovanje Rade Bulata, ovjeka za kojeg postoji vei broj dokaza o poinjenim zloinima nad Hrvatima u Drugom svjetskom ratu. Brajdi je zakljuio da Hrvatska ne moe u budunost i da rat nije završen dok se ne procesuiraju komunistiki zloini. Na kraju je ukratko ispriao svoj ratni put, tragediju na Bleiburgu kao i višegodišnje robijanje u kazamatima Gradiške, Lepoglave i Srijemske Mitrovice.

U završnom dijelu predstavljanja knjige rije su imali mnogobrojni gosti, od kojih se osobito istakao prof. dr. Nikola Debeli, nekadašnji hrvatski veleposlanik u Rumunjskoj. Uputio je veliku zahvalnost organizatorima cijelog dogaanja, istaknuvši pozitivan primjer Graana na obiljeavanju komunistikih zloina, ime je elio podsjetiti na nedavno postavljanje osam marmornih ploa na stratištima u Graanima i okolnim šumama.

Predstavljanje knjige odrano je u organizaciji udruge „Macelj 1945.“, kao i domaina - udruge „Falaek Prigorja“, koja je osigurala dvoranu za predstavljanje.

predsjednik udruge „Falaek Prigorja“ Domagoj Novosel, prof.
 
ZAGREB I KOPRIVNICA - PREDSTAVLJANJE KNJIGE MLADENA PAVKOVIA: GENERAL PUKOVNIK ANTE GOTOVINA
etvrtak, 26 Sijeanj 2012P O Z I V N I C A


Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas i Vaše prijatelje u ponedjeljak, 06. veljae 2012. u 18 sati
dvoranu Doma Specijalne policije u Zagrebu, Trg rtva fašizma 1
na predstavljanje nove knjige

MLADENA PAVKOVIA:

GENERAL PUKOVNIK
ANTE GOTOVINA

Sudjeluju:

Tomo Medved, brigadni general u mirovini
Dr. iur. Milan Vukovi, bivši predsjednik
Vrhovnog suda RH i sudac
Ustavnog suda RH u mirovini
Mladen Rogi, hrvatski branitelj
Mladen Pavkovi, novinar i publicist

Dobrodošli!


 
«« Poetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedea » Kraj »»

Stranice 76 - 90 od 110
 
Top! Top!