www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 30 Listopad 2020
 
 
USKORO SPOMEN OBILJEJE U TOVARNIKU I ILAI
Srijeda, 24 Kolovoz 2011
 U povodu skore dvadesete obljetnice srbijanske okupacije Tovarnika i Ilae, za vrijeme koje su pripadnici Jugoslavenska narodna armija i ravnogorskog etnikog pokreta poinili masovni ratni zloin ubojstva civila i zarobljenih hrvatski vojnika.

Naelnik
Opine i partner u projektu Udruga dr. Ante Starevi, pokrenuli su projekt podizanja spomen obiljeja u Tovarniku i Ilai, njime se eli odati duna poast svima ubijenim, poginulim i nestalim braniteljima i civilma u Domovinskom ratu. Podizanje spomen obiljeja biti e jedan od bitnih projekata koje Opina Tovarnik planira realizirati u iduoj godini.

elja nam je spomen obiljejem sauvati trajnu uspomenu buduim generacijama na hrabrost onih kojih više nema.
Prijedlog spomenika je kamena stijena koja bi bila osvijetljena u iji e postament biti ugraena ploa sa imena svih ubijenih, poginulih i nestali tijekom Domovinskog rata.

Svako mjesto gdje je prolivena hrvatska krv za slobodnu i neovisnu Hrvatsku treba na dostojan nain obiljeiti. Uvjereni smo da e na spomenik biti ponosni svi graani i svi branitelji s obzirom na znaenje Tovarnika i Ilae u hrvatskoj povjesti.

Prigodom skorog najavljenog posjeta Tovarniku predsjednice Vlade Republike Hrvatske gospoe Jadranke Kosor zatrait emo potporu i njeno sudjelovanje u projektu, kao i Ministarstva obitelji, branitelja i meugeneracijske solidarnosti.

ORGANIZACIJSKI ODBOR ZA IZGRADNJU
Opina Tovarnik - naelnik Jakob Asi
Udruga dr. Ante Starevi – Tovarnik, Antun Ivankovi  
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!