www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 30 Listopad 2020
 
 
HRVATSKO DRUTVO POLITIKIH ZATVORENIKA - Alfred Obrani
Srijeda, 21 Rujan 2011
HRVATSKO  DRUŠTVO  POLITIKIH  ZATVORENIKA


ZAGREB, Vojnovieva 15
Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript

19. rujna 2011.godine

Poštovana predsjednica Vlade Republike Hrvatske,

Iznenadila me vijest, da ste se sastali s predstavnicima Hrvatskog društva politikih zatvorenika, a ja kao predsjednik udruge nisam bio nazoan. Naime, ve danas prijepodne kada su me nazvali iz HTV-a znao sam da su Vam podvalili. Nije im to prvi puta, pa su uspjeli „preveslati“ i vaše slubenike. Grupica bivših politikih zatvorenika okupljenih u minornoj udruzi  HDPZ-K voli se lano predstavljati kao HDPZ.

Iz priopenja proizlazi da ste ih upoznali, kako je Hrvatska ove godine prvi puta obiljeila 23.VIII.,Europski dan sjeanja na rtve svih totalitarnih i autoritarnih reima. Šteta da ih niste priupitali, što su oni kao udruga inili toga dana. Jako bi ih zbunili. A naša udruga, dakle pravo Hrvatsko društvo politikih zatvorenika /HDPZ/ obiljeilo je taj dan u tri grada akovu, Šibeniku i Dubrovniku. Centralna sveanost bila je u Dubrovniku, gdje smo uz nazonost upana Nikole  Dobroslavia otvorili spomen-obiljeje na zgradi gimnazije, gdje su komunistiki zloinci 1947. za vrijeme suenja ubili studenta Stjepana Wollitza. Iz priopenja takoer proizlazi, kako  su nazoni predstavnici dali punu potporu Vladi RH u istraivanju komunistikih zloina, na emu e i osobno ustrajati. Pitam se kako moe društvance,  koje u svojim redovima ima lana Stjepana Mesia, a Josipa Boljkovca poziva na svoje skupštine, ustrajati na istraivanju komunistikih zloina. Dakle, i u tome su Vam se krivo predstavili. I na koncu, ako se stvarno odazovete na njihovu skupštinu, imati ete ast sjediti do Josipa Boljkovca, on  obino sjedi  u prvom redu.

Izvolite uti koju rije o nama. Mi smo Hrvatsko društvo politikih zatvorenika s brojnim lanstvom diljem Lijepe naše, a ne samo grupicom koja stane u jedan manji autobus. Imamo podrunice u svim hrvatskim upanijama i tri u Bosni i Hercegovini. Ve 21 godinu redovito izdajemo mjesenik „Politiki zatvorenik“ za koji nam je potrebna financijska potpora, pošto ne moemo više pokrivati troškove samo od pretplate. Prije nekoliko mjeseci zamolili smo i Vas gospoo predsjednice. Usmjerili ste nas na Ministarstvo kulture, gdje nakon provedenog natjeaja oekujemo potporu za 2012.godinu.

S poštovanjem

Predsjednik
Alfred  Obrani 
Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
P.S. Ispriavam se na nešto slobodnijem izraavanju, no isprovociralo me lano predstavljanje, koje see ak do Vlade Republike Hrvatske.

 
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!