www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 20 Listopad 2020
 
 
DOMOVINO KUDA IDE?
Ponedjeljak, 26 Rujan 2011
 U ovo turbulentno vrijeme za našu Domovinu koja se nalazi pred povijesnom prekretnicom zasigurno e nam tek budunost dati odgovore na mnoga pitanja i pojedinosti iz današnjeg realnog vremena Ljeta 2011. kada se sa njih skine oznaka tajnosti.

Opravdana zabrinutost zbog neizvjesnosti koju donosi ulazak u Europsku uniju nije ni euroskepticizam, ni pesimizam, ve racionalno promišljanje hrvatskog ovjeka koji se s razlogom pita: “Domovino kuda ideš?“ Istovremeno hrvatske politike elite pompozno stvaraju ozraje da Lijepu našu oekuju “blagodati“ kada postane lanica velike europske obitelji koja je sastavnica novog svjetskog poretka. O tome plaeniki medijski prostor u Hrvatskoj oblikuje javno mnijenje po mjeri i u korist multinacionalnih kompanija i svjetskih novarskih institucija koje bešutno svakim danom postaju sve više gospodari hrvatskog obiteljskog dobra. Povijesno iskustvo hrvatskog naroda govori da su hrvatska dobra - hrvatsko obiteljsko srebro, zemlja, vode, šume, more oduvijek bila privlana stranim gospodarima i pria da danas tome nije tako, pria je za malu djecu!

A gdje je u toj prii hrvatski ovjek danas?

Duboko ponien što je Sveti obrambeni Domovinski rat haaško sudište zabilo na stup srama, a utamnienim hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markau izreklo sramotnu presudu, što se i dalje  progone hrvatski branitelji, što je srbijansko sudište izreklo neutemeljenu presudu hrvatskom branitelju Veljku Mariu koji je i dalje u beogradskom zatvoru, što se najnovijim  bizarnim optunicama dostavljenim iz Beograda pokušava nastaviti zloinaki velikosrpski pir nad hrvatskim narodom na hrvatskoj zemlji, što je general uro Brodarac teško bolestan preminuo u osjekom zatvoru, što je Tomislav Merep, takoer teško bolestan i dalje u zatvoru kao i Vlado Milankovi, Drago Bošnjak i mnogi drugi  hrvatski branitelji koji išekuju suenje, što su radnice Kamenskog i dalje u oaju, jer ostale su bez posla, a bez posla su ostale jer su im kriminalci otuili sadašnjost i budunost, što se i dalje tisue i tisue radnika samo u Zadru bore da budu obešteeni zbog gubitka zaposlenja tijekom kriminalne privatizacije tvrtki koje su završile u steaju i dalje doista nema smisla nabrajati, jer svi naprijed spomenuti su RTVE.

To je neprijeporna injenica hrvatske sadašnjosti svidjelo se to nekome ili ne. Ima meutim smisla u ovo predizborno i predpristupno vrijeme uoi moebitnog ulaska Hrvatske u EU  pitati sve imbenike na hrvatskom politiko - gospodarskom obzorju, sve nevladine udruge koje promiu ljudska prava: „Što u svojim programima, poglavito u gospodarsko socijalnom aspektu nude da se, na primjer, radnicama i radnicima diljem Hrvatske koji su ostali bez posla vrati osmjeh na lice, što je mogue samo ako se vrate na svoja radna mjesta ili dobiju zaslueno materijalno obešteenje?“

Nemjerljiv je osjeaj tjeskobe kada steaj zbog kriminalne grabei pokuca na vrata tvrtke i radnici se preko noi nau na cesti. To moe razumjeti samo onaj tko je proivio to iskustvo. Potpisnik ovog teksta proivio je tri steajna postupka u sisakoj eljezari. Naivno je vjerovati da e inozemni investitori rješavati socijalne probleme na hrvatskoj gospodarskoj sceni, njih zanima samo profit i samo profit i zato se taj neuralgini problem hrvatske svakodnevnice mora riješiti odmah, a radnicima koji su ostali bez posla zbog kriminalne privatizacije i restrukturiranja hrvatskog gospodarstva, situacija je svakim novim danom sve nepodnošljivija, jer treba moi u takovim uvjetima dostojanstveno ivjeti i omoguiti djeci školovanje.

Stoga, u ime Hrvatskog rtvoslovnog društva javno ustajem protiv daljnjeg progona hrvatskih branitelja Svetog obrambenog Domovinskog rata, protiv sramotnih presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markau i hrvatskom branitelju Veljku Mariu, a osim toga, javno ustajem i potporom radnicima koji su ostali bez zaposlenja i time postali  RTVE hrvatskog društva zbog kriminalne grabei  hrvatskog gospodarstva.

Dragutin Bauman, ing. kem.
lan Predsjedništva Hrvatskog rtvoslovnog društva
U Zagrebu, 24. rujna 2011.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!