www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 20 Listopad 2020
 
 
WASHINGTON TIMES: NOVI RAT PRIJETI HRVATSKOJ
Srijeda, 26 Listopad 2011
Washington Times: Novi rat prijeti Hrvatskoj

Ameriki kolumnist Jeffrey T. Kuhner u novom broju Washington Timesa, u svom poznatom stilu, tvrdi da je samo pitanje vremena kada e Balkan ponovno eksplodirati u valu nasilja. Tvrdi da je meunarodna zajednica 'samo pojaala plamen etnikog sukoba'.

Nakon što je najavio novi rat u Hrvatskoj (?!), ali i na podruju cijelog Balkana, kolumnist amerikog Washington Timesa Jeffrey T., koji je poznat po kontroverznim tezama u svojim tekstovima o zemljama bivše Jugoslavije, komentirao je i presude hrvatskim generalima, no najviše se bavio presudom protiv Ante Gotovine.

Zakljuio je da general Gotovina nije ratni zloinac, kako tvrdi Haški sud, nego ga opisuje kao heroja koji je uništio san Slobodana Miloševia o Velikoj Srbiji. Istie kako je Oluja, koju je Gotovina pokrenuo uz ameriku pomo, zaustavila ubojstva civila i oslobodila okupirane teritorije u Hrvatskoj.
Kao argumente navodi i pisanje brojnih uglednih svjetskih medija koji su istraivali 'sluaj Gotovina' i zakljuili da je on nevin za optube po kojima ga tereti Haag. No, izostavlja one napise iz svjetskih medija koji su pisali o sluaju Gotovina s potpuno suprotnim tezama.

''Osuda Ante Gotovine utemeljena je na prijevari, jer je iseljavanje srpskog stanovništva krenulo po nalogu lokalnih srpskih vlasti, koje su pak radile po naredbama iz Beograda'', tvrdi Kuhner, koji ujedno svoje teorije o novom ratu potkrepljuje time da je ''presuda Gotovini ojaala radikalne snage u Srbiji, koje trae obnovu Velike Srbije''.

HDZ je izdao Gotovinu i bacio Hrvatsku niz rijeku

U nastavku svoje kolumne Amerikanac spominje vladajui HDZ i tvrdi kako je upravo ta stranka izdala Gotovinu, te da je ujedno bacio Hrvatsku niz rijeku kako bi udovoljio Bruxellesu.

Savjetuje da se HDZ u potpunosti odbaci i zamjeni novom strankom, ali i poziva Hrvate da povuku zahtjev za ulazak u Europsku uniju, te da stave Hrvatsku na prvo mjesto i
ujedno oslobode Gotovinu.

http://danas.net.hr/svijet/page/2011/05/20/0553006.html
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!