www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 16 Listopad 2019
 
 
PISMO JEDNE MAJKE DRUGOJ MAJCI - Marijanka Pari Vuni
Srijeda, 26 Listopad 2011
(tekst dobiven e-mail-om)

Pismo jedne majke drugoj majci – stvaran dogaaj

IZVRTANJE VRIJEDNOSTI

Draga gospoo,

Vidjela sam vaš energini protest pred televizijskim kamerama  protiv premještanja vašega sina iz zatvora u Osijeku u zatvor u Lepoglavi. ula sam kako se alite na veliku udaljenost i financijske poteškoe koje e vas ubudue odvajati od vašeg sina i da mu ne ete moi esto dolaziti u posjetu. Vidjela sam takoer svu medijsku buku koju su podigli novinari i TV reporteri da bi vam pomogli. Spominjali su i druge majke koje se nalaze u istom poloaju kao i vi i pozivali su razliite udruge za zaštitu ljudskih prava da vam pomognu.

Ja sam takoer majka i mogu razumjeti vaš protest i nezadovoljstvo. elim se pridruiti vašoj borbi, jer kao što ete vidjeti, postoji isto tako velika udaljenost koja me razdvaja od mojega sina.  I ja radim i malo zaraujem, i u istim sam financijskim poteškoama, da bih ga posjeivala. S mnogo rtve, mogu ga posjeivati samo nedjeljom, jer sve ostale dane radim, pa i subotom, da bih prehranila porodicu i svoju djecu. Posjetit u ga slijedee nedjelje. Moda još niste shvatili da sam ja majka sina kojega je vaš sin okrutno ubio na benzinskoj stanici gdje je radio u nonoj smjeni da bi zaradio za svoje studije i pomogao porodici. Dok vi budete grlili i ljubili svojega sina, ja u poloiti nekoliko cvjetova i upaliti svijeu na njegovom skromnom grobu na gradskom groblju. Ah, skoro sam zaboravila ! Meni e oduzeti dio od moje skromne plae da plate novi madrac vašem sinu, jer je iz protesta spalio dva prethodna madraca u zatvoru, u kojem ispašta okrutno ubojstvo koje je poinio zbog nekoliko tisua kuna.

Da završim, još uvijek kao majka, molim sve da proslijede ovo moje pismo, kolikogod bilo intimno. Moda emo uspjeti zaustaviti ovo izvrtanje ljudskih vrijednosti. Ljudska prava bi trebala vrijediti samo za prave ljude.

Marijanka Pari Vuni 
Osijek

 

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!