www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 30 Listopad 2020
 
 
HRVATSKE ENE PROSVJEDOVALE ISPRED HAAKOG SUDA
Srijeda, 16 Studeni 2011
Oko 80 lanica udruge 'ene u Domovinskom ratu' 15.11.2011. god. mirnim prosvjedom ispred Haaškog suda pod nazivom 'MI SMO GLAS HRVATSKE RTVE' dale su potporu našim generalima na nepravednu presudu. Sudionici mirnog prosvjeda zapalili su zapalile dvadeset svijea i itale imena poginulih hrvatskih branitelja.

 Predsjednica zadarske udruge 'ene u Domovinskom ratu' ga Ivana Haberle rekla je kako prosvjedom ele „dignuti glas kao hrvatske ene, majke, braniteljice, prognanice, patnice, kako bi upozorile na nepravdu Haaškog suda prema hrvatskim rtvama, ali i braniteljima“.

lanice ene u Domovinskom ratu tvrde  da je sud u Haagu potpuno izgubio osjeaj i mjeru što je pravo i što je pravda. 'Rezultat je toga da su zloinci osloboeni, a da su osloboditelji u zatvorima. eli se izjednaiti rtve i zloince, a Domovinski rat proglasiti graanskim i bratoubilakim ratom. To je nešto što ne moemo dopustiti', rekla je Ivana Haberle.Meu prosvjednicima našla se je ga Katica Oroz, braniteljica grada Vukovara i Mate Gogi, predsjednik Zajednice Posavljaka u Zagrebu i dugogodišnji lan Hrvatskog rtvoslovnog društva.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!