www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 30 Listopad 2020
 
 
Tumanova izdaja Vukovara
Petak, 25 Studeni 2011

Za Hrvate bi Vukovar trebao biti simbol kakav je Alamo za Amerikance. U oba sluaja malobrojni branitelji su zaustavili neusporedivo veu silu na dovoljno dugo vremena da dopuste da se u pozadini organizira obrana i senzibilizira javnost. Alamo je nakon pada vraen Americi, kao i Vukovar Hrvatskoj. Meutim, Amerikanci su ponosna nacija s kimom i mudima koja ne dozvoljava da im netko lamentira o tome da je predsjednik Jackson izdao Alamo, da se Alamo mogao obraniti i da su se iz njega mogli izvui civili, naroito ne bi dozvolili da takve teorije šire ljudi koji bi najradije da Amerike nema uope.

Nitko u Americi ne misli da je Alamo uope trebalo braniti pod svaku cijenu, jer cilj je bila pobjeda u ratu a ne obrana tvrave usred nieg. Tu taktiku su koristili gotovo svi od Amerikanaca do Staljina, to nije ništa novo.Tuman bi bio budala da nije iskoristio ponueni poklon i ostavio pola vojske Jugoslavije da se bake s par tisua 'zengi i ustaša', kako su ih zvali: pad Vukovara HV je doekala trostruko jaa nego što je bila na poetku opsade, Jugoslavija je pak osvajanjem Vukovara ostvarila Pirovu pobjedu koja ju je koštala pobjede u ratu, i to je prilino oito. No, to je otvorilo prostor raznim 'dobronamjernim' tumaima Domovinskog rata. 

Preproujemo OBAVEZNO PROITATI ali i pogledati video uratke: http://www.hrhb.info/content.php?r=1292-Tu%C4%91manova-izdaja-Vukovara

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!