www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 30 Listopad 2020
 
 
JAVNA GLASILA O SVEANOJ AKADEMIJI
Nedjelja, 11 Prosinac 2011

 

rtvoslovno društvo inzistira na promjeni imena Trga maršala Tita 

rvatsko rtvoslovno društvo (HD) danas se oštro usprotivilo odluci Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine koji je odbio preimenovati zagrebaki Trg maršala Tita. 

"Energino prosvjedujemo protiv te zauujue, negativne odluke odbora Gradske skupštine da se ne promijeni ime trgu razbojnika maršala Tita. Mi smatramo da je to anakronizam, da je to nešto ega ne bi trebalo biti i inzistirat emo i dalje da se promijeni ime Trgu maršala Tita u Zagrebu", rekao je predsjednik HD-a dr. Zvonimir Šeparovi na akademiji odranoj u povodu Meunarodnog dana ljudskih prava. 

Šeparovi je istaknuo kako danas obiljeavaju Meunarodni dan ljudskih prava te 12. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tumana, odavajui mu poast. "Mi znamo da je Tuman stvorio hrvatsku dravu s nama zajedno, ne sam, i odajemo mu poast jer je Hrvatska u teškoama ako se ne vrati na izvorne vrijednosti, a to je prije svega vjera u uvanje temeljnih nacionalnih vrijednosti. Ne smije se dovesti u pitanje Hrvatska, ona nije na prodaju kao niti njezina dobra", rekao je Šeparovi. O ljudskim pravima na sveanoj je akademiji govorio lan predsjedništva HD-a, umirovljeni brigadir HV-a Mirsad Bakši koji je ustvrdio kako je "dr. Ante Starevi pretea poštivanja svih ljudskih prava i posebnosti time što je izrekao misao koja je kljuna za poštivanje ljudskih prava - naciju ne tvore vjere ve nacija moe biti razliitih vjera". Sudionici sveane akademije potpisali su se i na boine estitke koje e uputiti hrvatskim generalima u Haagu i drugim zatvorima, poruujui im da ih nisu i nee nikada zaboraviti i da ekaju dan kad e im se generali pridruiti.
 

(hkv-Hina)

http://www.hkv.hr/vijesti/hrvatska/9915-rtvoslovno-drutvo-inzistira-na-promjeni-imena-trga-marala-tita-.html

Fotografije: Oskar Šaruni
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!