www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 30 Listopad 2020
 
 
SPASOJE PETKOVI - TUKA - POKAJNIK S OVARE
Ponedjeljak, 09 Sijeanj 2012

Monstrum „Štuka“ 1991. godine likvidirao na desetke Hrvata na Sajmištu

Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipovi odlikovao Jeana-Michela Nicoliera, koji je prvi ubijen na Ovari u masakru izvršenom nad 262 ranjenika, Udruga dr. Ante Starevi Tovarnik istraujui ratne zloine u Srijemu, došla je do saznanja da je Spasoje Petkovi – Štuka ubio spomenutoga branitelja. "Štuka" je u srbijanskoj javnosti poznat kao izdajnik, jer je „propjevao“ o zloinima na Ovari i priznao da je ubio nekoliko ranjenika, meu njima i Jeana – Michela Nicoliera ispred hangara na Ovari, a kasnije je sudjelovao u strijeljanju ranjenika, njih 200 iz vukovarske bolnice.

Prikupljajui materijale o Jeanu-Michelu Nicolieru, došli smo do saznanja kako brojni svjedoci u Hrvatskoj i na beogradskom suenju za Ovaru, optuuju Štuku za mnoga  ubojstava koje je poinio u strašnim egzekucijama na Sajmištu ubijajui stare, iznemogle, djecu i itave obitelji koje su se zatekle 1991. u tada okupiranom dijelu Vukovara. Svjedoci sa suenja za Ovaru u Beogradu nazivaju ga "monstrum".

Jezivi opisi njegovih zloina poznati su sudskoj i braniteljskoj javnosti, kao i injenica da se on pojavljuje kao pokajnik na tom suenju i to za zloin na Ovari, ali ne i za Sajmište. Štuka je za vrijeme agresije na Vukovar bio redovni vojnik JNA i kurir kapetana Miroslava Radia.

Traimo od DORH-a i drugih institucija da hitno pokrenu temeljitu istragu protiv Spasoja Petkovia-Štuke, jer preivjeli svjedoci smatraju ga glavnim egzekutorom i jednim od najveih ubojica u Vukovaru 1991. godine.

Udruga dr. Ante Starevi – Tovarnik
Antun Ivankovi, predsjedni

Preporuujemo jedan od mnogobrojnih linkova:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/169170/Trazi-se-istraga-protiv-beogradskog-svjedoka-pokajnika-za-Ovcaru.html
Vukovarske novine: http://www.vukovarske-novine.com/novine/308/03.pdf
http://www.politikaplus.com/novost/49107/antun-ivankovic-beogradski-svjedok-pokajnik-ubojica-je-sa-ovcare
http://www.jutarnji.hr/template/article/article-print.jsp?id=7630
http://www.vecernji.hr/vijesti/od-dorh-a-zatrazili-istragu-protiv-svjedoka-pokajnika-ovcaru-clanak-363935
http://www.uhd91.com/vijesti/2878-qistraiti-svjedoka-pokajnika-za-ovaruq.html
http://www.udruga-gavran.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2202:monstrum-tukaq-1991-godine-likvidirao-na-desetke-hrvata-na-sajmitu&catid=80:zanimljivosti


 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!