www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 30 Listopad 2020
 
 
POVLAENJE TUBE ZA GENOCID - IZDAJA???
Srijeda, 18 Sijeanj 2012
Nakon što je Vesna Pusi , Ministrica vanjskih poslova Hrvatske izjavila ''Jutarnjem listu'' da e Zagreb povui tubu za genocid protiv Srbije, jer se tom optubom "diu niske strasti, a to nije moralno prema narodu", (kojem??) uslijedile su brojne reakcije, od kojih istiem analizu gospodina M. Borogovca urednika portala Bosanski Kongres, koja  pogaa samu suštinu pogubnosti ovakve izjave i poteza koji se namjeravaju poduzeti od današnje Vlade. Stoga je citiram:

“Prvi korak do dugoronog ozdravljenja je postizanje pravde, kanjavanje je zloina. Ako Srbija eli zdrave odnose, i ako je raskrstila sa "Miloševievom erom" zašto bi joj smetalo da se ustanovi istina o ratovima iz devedesetih? Zar Njemaka nije upravo tako postupila, preuzela odgovornost za drugi svjetski rat, i tako su ozdravili odnosi u Evropi?
Zar se Hrvatska ne boji da e bez objektivne sudske presude o ratu iz 1991., u udbenicima istorije koje e itati slijedee generacije malih Evropljana ostati Srpska verzija da je u Hrvatskoj bio "graanski rat" u kojem su "Srbi iz Hrvatske etniki oišeni u genocidnoj Oluji za koju su hrvatski generali dobili zasluene kazne"? Kraj citata!!

Sve ovo zna i Vesna Pusi, a emu onda ovakav postupak, zašto to ini??

Da bi opravdali povlaenje tube za genocid, hrvatsku javnost uvjeravaju u opasnost od srpske protutube. Umjetno i namjerno stvaraju predodbu o nekim velikim izgledima protutube na uspjeh. Kau da idu na varijantu pregovora radi stvaranja buduih dobrosusjedskih odnosa pa da bi onemoguili uspjeh protutube povlae tubu iako se gotovo svi eksperti za meunarodno kazneno pravo slau u ocjeni da je srpska protutuba na staklenim nogama i izgubljen sluaj.
Što se postie povlaenjem tube? Povlaenjem tube postie se opa amnestija Srba za zloine koje su poinili u Hrvatskoj, što neminovno upuuje na zakljuak, da je ustvari  glavni razlog da se prihvati  srpska teza o graanskom ratu u Hrvatskoj, udovoljavanje neijem nalogu izvana kako bi se otvorio prostor za  lakšu odluku drugostepenog suda kojom e potvrditi prvostepenu presudu u predmetu generalu Gotovini i Markau.
Jer, ako povlaenjem tube, vlast u Hrvatskoj priznaje tezu graanskog rata, tada ne postoji bilo koji  razlog da drugostepeni sud ne potvrdi prvostepenu presudu i odbije albe generala Gotovine i Markaa kao neosnovane i time operaciju Oluja proglasi zloinakom tj. genocidnom.
Kakve dalekosene kobne posljedice e imati ovakva odluka, moete samo zamisliti. Jedna od tih posljedica biti e, da e se ovim nazovi sudskim putem, oslobodilaku akciju hrvatske vojske pribiti na stup srama za sva vremena kao genocidan.
Neposredno prije izjave o povlaenju tube, ini se u namjeri da hrvatsku javnost omekša, vjerujui da e na taj nain pridobiti ako se prikae „prijateljem“ BiH Hrvata iz Hercegovine, aktualna ministrica vanjskih poslova RH lansirala  u javnost i tezu o potrebi utemeljenja pet entiteta u BiH i još poneki entitet više??!! Ovim zapravo uvršuje na zloinu stvorenu tzv. Republiku srpsku.!! Moramo se upitati u kakvoj namjeri je ova izjava i akcija aktualne Ministrice i njene Vlade??
Svi znaju da je koliko do juer, do samih izbora, tvrdokorno zastupala tezu i tvrdila da je BiH napadnuta od Hrvatske ?!! Zbog ega i otkuda ovakav salto?? Da li je i ovo smišljeno da se eutanaziraju ili omekšaju  ovdje i tamo  animoziteti kako bi se šutke prihvatila pogubna odluka o povlaenju tube za genocid??
Povlaenjem tube kompromitira se i zajednika akcija hrvatske vojske i Armije BiH pod zapovjedništvom generala Gotovine i Dudakovia u tzv. „zaštienoj UN zoni“ ,kojom je sprijeen srpski genocid nad muslimansko - bošnjakim stanovništvom. Akcija hrvatske vojske na elu s slavnim i asnim ovjekom i vojnikom, generalom Gotovinom onemoguila provedbu prešutnog odobrenja  nekih izvana Mladievoj srpskoj banditskoj soldateski da tamošnje stanovništvo istrijebi provoenjem genocida i da ga svede na biološki „prihvatljivi mjeru“  u cilju, da se „imobilizirala rastua islamska opasnost od bijelih muslimana za Europu“. Vojnom operacijom generala Gotovine spašeno je preko sto tisua muslimana i tako je pomuen prešutno odobreni plan o istrebljenju. Da li su zbog prešutnog odobrenja sakrivali zloince koji nešto znaju o tome planu i da li su zbog toga odugovlaili s izruenjem Karaia i Mladia, potvrdit e trajanje njihovog suenja. Ako se suenje protiv ovih zloinaca nastavi ovakvim tempom doi e neminovno do ustupanja postupka Sudu za ratne zloine u Beogradu, koje e završiti znamo kako. U tom sluaju biti e potvrena gore iznesena tvrdnja. Naalost, ako je tome tako, a ini se da je, jedno e ostati. Prihvatom  teze o graanskom ratu otvara se prostor za  potvrdu monstruozne presude protiv Gotovine i Markaa a tako e Hrvati i Hrvatska za oslobodilaku akciju biti proglašeni genocidnim za sva vremena.

Nuno je sprijeiti  povlaenje tube zbog nenadoknadive štete za Hrvatsku i tako sprijeiti da zloinci koji su ubijali i uništavali sve što je hrvatsko izbjegnu kanjavanje.
Da li je hrvatska vlast uope svjesna što ini povlaenjem tube?
Ili to mora uiniti!!

Mirsad Bakši

Odvjetnik-Brigadir HV um.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!