www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 26 Veljaa 2020
 
 
IVO JOSIPOVI SE ISPRIAO ZA USTAKE ZLOINE NAD IDOVIMA
Nedjelja, 19 Veljaa 2012
Iz tiska: Hrvatski predsjednik Ivo Josipovi odrao je u srijedu (15.2.2012.) govor u izraelskom parlamentu Knessetu, u kojemu se ispriao za zloine nad idovima poinjene tijekom Drugog svjetskog rata na tlu Hrvatske, te poruio da mira na Bliskom istoku ne moe biti bez kompromisa.

 Reagiranja iz svijeta i daleke Kanade:

PISMO VERE VALI BELI

...Zašto se Josipovi nije ispriao svim majkama, suprugama. djeci, CRKVI i drugima zapravo, cijelom Hrvatskom narodu, za ubijanja koje je zapoelo na Bleibugu i nastavilo na Krinim putovima i po tuim dravama gdje su TITO i njegovi, ubijali HRVATE, BEZ SUDA, BEZ DOKAZA I TO NASTAVILI su ti "ANTIFAŠISTI" ZVANI STALJINOVCI - TITOVSKI KOMUNISTI, zatvarati, progoniti i izgoniti sa poslova, namještenja, oduzimali svojim radom zasluene obiteljske domove, seljacima zemlju i sve što se moglo.

I onima, koji su morali otii iz svoje Hrvatske u svijet. Za to neka se ispria gospon drug Josipovi.

A posebno radi onih koji su svoje ivote dali za slobodnu neovisnu Hrvatsku iji je sada predsjednik, neka ne dopusti da se našim generalima sudi jer su obranom Hrvatske od Srpskog nasilja stvorili mjesto, tj. stolicu predsjednika za njegovu … Neka se ispria. Neka se za to ispria i neka pomogne da se odgovorni trei po broju ubijenih u Europi u prošlom stoljeu skine ime s Kazališnog trga. Izumrijet e ovo pokoljenje, koji koriste one koji su svoj ivot dali da Hrvatska bude slobodna, a povijest e se Hrvatsku uiti u školama i u obiteljima, a imena onih koji se skrivaju iza imena antifašista ui e na crne stranice povijesti.

Ako sam u ovom pisanju izlila svu ljutnju onda u vam rei zašto: bila sam uiteljica 1946. u srpskim selima oko Pakraca, hrane nije bilo, ni štednjaka, ni stakla na prozorima i pokazali su se prvi znakovi tuberkuloze. Kad mi nije bilo nikakve pomoi, napustila sam posao. „Disciplinski sud“ zabranio mi je raditi kroz 5 godina. Zarunika su mi ubili, tko moe znati gdje mu je grob. Otišla sam u tuinu, u Belgiju, pa u Kanadu. 22 godine nisam se usudila ii u tu Titovinu, a kad sam došla htjeli su mi oduzeti moju Kanadsku putovnicu. Sada sam 58 godina u tuem svijetu, koji je postao moj i zahvalna što me u Kanadi nije nitko progonio, dao mi je priliku pristojnog ivota i za to sam Kanadi zahvalna, a za Hrvatskom uvijek tugujem.

Drue gospodine predsjednie, meni se ispriajte, meni i onima 260.000 ubijenih i njihovim obiteljima, djeci koja su izgubila hranitelja itd. 1945. nakon što je rat završio, onima koji su bili razoruani, pa sada ovima koji su poginuli za stresti s Hrvatske bratstvo i jedinstvo itd.

Meni se ispriajte i onim koji su prošli tako slino ili još i gore. Nama se ispriajte u ime svoje i onih koji se skrivaju pod raznim imenima i grabe pozicije kojih nisu dostojni. Narod koji bira na izborima, nije obaviješten, jer nema slobode tiska, ni TV itd. Kroz 45 godina i više su bili narod šutnje, pa sada još nisu otkrili da treba dignuti glas. Tom se narodu ispriati treba.

A zašto se sada ispriavati? Zakasnili ste, to je trebao uiniti Tito, jer je Beograd uinio nepravdu i idovima i ciganima i hrvatima i time su se hvalili itd.

Napišite popis pa se ponite ispriavati ovdje nama gore navedenima. Pa onda i zidovima. Mnogi hrvatski politiari na poloajima su imali u rodbini idove, a i u NDH vojsci isto tako. Bila sam u Zagrebu, kad je Hitler završio. Taj isti dan su na zidovima kua bili veliki plakati koje je NDH stavila i kojima se objavilo pravo slobode i jednaka prava graana svim stanovnicima i idovima i ciganima itd. O tome svemu treba govoriti, pa onda se moe ustanoviti zašto je to izašlo tek nakon pada Hitlera.

Vera Vali Beli
Vancouver, Kanada
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!