www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 09 Travanj 2020
 
 
HRVATSKI BRANITELJI GRADA KNINA - PRIOPENJE ZA MEDIJE - SVIMA
Utorak, 06 Oujak 2012

Knin, 02.oujak. 2012. godinePriopenje za medije-svima

Podrimo inicijativu o organiziranju okruglog stola svih braniteljskih udruga

 Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina i Braniteljski portal najoštrije osuuju spektakularni nain na koji su juer uhiena petorica pripadnika i ratnih vojnih invalida Domovinskog rata zbog sumnje da su poinili ratni zloin!

Hrvatski branitelji grada Knina najoštrije osuuju nain spektakularnih privoenja osumnjienih branitelja kao i objavu njihovih punih imena, ime se pored stvaranja psihoze kod ionako napaenih i istraumatiziranih Hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata, ugroavaju temeljna ljudska prava i prava njihovih obitelji i djece.
Danas su to branitelji iz Gospia, juer su bili branitelji iz Varadina, prije branitelji iz Specijalne policije iz Domovinskog rata, a sutra moemo to biti mi, Vi kao i svi drugi Hrvatski branitelji Domovinskog rata.
Molimo pravosudne organe, institucije, policiju, medije kao i cijelu Hrvatsku i meunarodnu javnost i medije da ubudue sve takve informacije objavljuju na nain kao da se radi o njima samima.

Zamislite da ste vi osumnjieni ili pozvani na informativni razgovor, a netko objavi da ste ratni zloinac?
Kako e se osjeati Vaša supruga, obitelj, djeca? Bez obzira što ste još uvijek nevini?
Da li je potrebno prejudicirati sve u sluaju branitelja prije nego sve institucije mogu napraviti svoj posao?
Da li je potrebno slati policiju na taj nain da vrše opkoljavanje, pretrese, i privoenje ljudi koji su se dosada odazivali na sve pozive?
A mnogi mediji su jedva doekali da objave imena privedenih, toliko brzo da su i krivo prepisali imena u nekim medijima, te u najmanju ruku nekorektno i neetiki objavili informaciju

Molimo i apeliramo na sve udruge Hrvatskih branitelja, invalida, dragovoljaca, veterana, Zbor gardijskih brigada, udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, udruge policije iz Domovinskog rata, PHR, udruge oboljelih branitelja, zajednice udruga branitelja i invalida, udruge ena iz Domovinskog rata,  i sve ostale udruge branitelja, stradalnika, oboljelih branitelja, invalida iz Domovinskog rata da nam se pridrue i podupru inicijativu Udruge Hrvatskih branitelja „Tvrava Knin“ i Braniteljskog portala kao i cijele koordinacije braniteljskih udruga grada Knina i kluba branitelja 9.gbr i HVIDR-a  Gospia.

Dok se uz blagoslov pravoslavne crkve, u Golubiu kod Knina bespravno podie spomenik poginulim etnicima u Domovinskom ratu a Hrvatske institucije ne reagiraju, dok se u Slunju eli postaviti spomenik poginulim i nestalim Srbima u VRO „Oluja“, dok u Vukovaru stoje spomenici etnicima,  ne smijemo dozvoliti da se policijskim metodama narušava dostojanstvo cijele braniteljske populacije kao i njihovih obitelji.

Isto tako osuujemo i natpise u kojima se spominje Hrvatski branitelj i strani dragovoljac Domovinskog rata muki ubijen Johannes (Johan) Tilder kao strani plaenik, a ne kao strani dragovoljac i branitelj iz Domovinskog rata.

Stoga molimo sve udruge da nam se pridrue u ovoj inicijativi te da svi zajedno jednom javno osudimo takav nain ponašanja prema braniteljima iz Domovinskog rata, i njihovim obiteljima.

Ovim putem molimo sve udruge branitelja, dragovoljaca, invalida, oboljelih, policije, specijalne policije, udruge HOS-a, maloljetnih dragovoljaca, logoraša, zajednice udruga, krovne i republike udruge, upanijske udruge, udruge stradalnika, udruge ena iz Domovinskog rata, kao i sve udruge koje moda nismo naveli te sve Hrvate i Hrvatice kojima je na srcu zaštita branitelja i  istine o obrambenom Domovinskom ratu da nam se jave i pošalju nam svoju pismenu potporu ovoj inicijativi putem elektronske pošte na adresu
Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript ili na broj faksa 022 663-045.

Isto tako predlaemo da se organizira okrugli stol o ovoj temi putem kojega bi kao zakljuak sa okruglog stola objavili cjelokupnoj Hrvatskoj javnosti, Hrvatskim institucijama, Hrvatskim medijima i društvu, izloili naše zajednike stavove.

Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina
Predsjednik Ante Ani Kremi

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!