www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Subota, 04 Travanj 2020
 
 
POTPORA INICIJATIVI KOORDINACIJE BRANITELJSKIH UDRUGA - DR. RUICA AVAR
Srijeda, 07 Oujak 2012
Hrvatski pokret za ivot i obitelj
Maksimirska 51/II
10000 Zagreb
Tel/Fax: (01) 2316 014
Mob (dr. avar): 098 389 890
E-mail:
Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript

Zagreb, 6. 3. 2012.

POTPORA INICIJATIVI KOORDINACIJE BRANITELJSKIH UDRUGA HRVATSKOG KRALJEVSKOG GRADA KNINA OD 2. OUJKA 2012.

   Poštovani i dragi hrvatski branitelji!
   U ime humanitarne udruge Hrvatskoga pokreta za ivot i obitelj, koja djeluje u Republici Hrvatskoj od Blagovijesti, 25. oujka 1990. godine, od srca i s najveim ogorenjem podravam vašu inicijativu i osudu ponašanja hrvatskih vlasti, odnosno Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u odnosu na poniavanje, progon i uhiivanje hrvatskih branitelja openito, i posebno spektakularno uhiivanje, 2. oujka 2012. godine, petorice gospikih hrvatskih branitelja i invalida slavne 9. gardijske brigade, Josipa Krmpotia, bivšeg zapovjednika Izviake satnije i njegovih suboraca Velibora Šolaje, Ivana Jurkovia - Šarenog, Milana Tomljenovia i Boidara Pettyja - Miška.
   Takoer, osuujemo sramotno ponašanje i pisanje takozvanih hrvatskih medija o tim prealosnim dogaajima, te vrijeanje muki i zloinaki ubijenog hrvatskog prijatelja i dragovoljca Nizozemca Johanesa Tildera, nazivajui ga plaenikom, umjesto da se upitaju i potaknu istragu i osude poznatih etnikih zloinaca koji su njega, kao zarobljenika, najstrašnijim muenjem ubili. O tome sluaju postoji u hrvatskom pravosuu i DVD-snimka njegove istrage od strane etnika. ak je pokazana na suenju generalu Mirku Norcu. Te etnike istraitelje hrvatsko sudsko vijee, na elu sa sucem upanijskog suda u Zagrebu, Marinom Mrelom, je, gle apsurda, uvrstilo i uvailo kao svjedoke protiv generala Mirka Norca, na temelju muenjem iznuenih izjava Johanesa Tildera, umjesto da ih optui kao zloince koji su ubili zarobljenog hrvatskog vojnika. Osobno sam to vidjela na suenju, kao promatra u ime Hrvatskog pokreta za ivot i obitelj i Hrvatskoga rtvoslovnog društva.
   Hrvatski pokret za ivot i obitelj je u vrijeme Domovinskog obrambenog rata, u suradnji sa stradalnikim i braniteljskim udrugama, puno pomagao humanitarnom pomoi potrebitima i sudjelovao u raznim prosvjednim ili molitvenim akcijama ili ih pokretao. Tako neprekidno, od 12. rujna 2000. godine, od kada su poela prva spektakularna uhiivanja hrvatskih generala i drugih hrvatskih branitelja, predvodi molitvu svete krunice, alosnih otajstava, sa posebnim razmatranjima, na Kamenitim vratima u Zagrebu, pred likom Majke Boje, svakoga petka u 10 sati, za hrvatski narod i hrvatsku domovinu, a posebno za slobodu uhienih ili ve osuenih hrvatskih generala i drugih hrvatskih branitelja. Još ni jedan petak nismo propustili.
   Stoga, kao majka trojice sinova, hvala Bogu ivih hrvatskih branitelja, dajem punu potporu vašoj aktivnosti u obrani asti i dostojanstva hrvatskih branitelja. Nikada ne smijemo zaboraviti rijei blagopokojnog hrvatskoga kardinala, velikog ovjeka i hrvatskog rodoljuba Franje Kuharia: "Ima istina od kojih se ne moe i ne smije odstupiti. Ima granica na kojima se mora stati. Ima poloaja sa kojih se ne smije uzmaknuti!". Zaista, neka vam Bog po zagovoru Svete Majke, blaenog kardinala Alojzija Stepinca i blagopokojnog kardinala Kuharia pomogne i daruje mudrost i snagu da naete pravi i efikasan nain zaštite i spasa progonjenih hrvatskih branitelja!
   ivjeli i Bog vas blagoslovio!
   S najveim poštovanjem i ljubavlju u Kristu

Ruica avar, dr. stom. i dr. med.
predsjednica Hrvatskog pokreta za ivot i obitelj i
lanica Predsjedništva Hrvatskog rtvoslovnog društva

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!