www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 02 Travanj 2020
 
 
DUGOGODINJA BORBA KROZ PRAVNE PROPISE UDRUGE LIANA BORIEVAC JO NIJE ZAVRENA
Utorak, 13 Oujak 2012

                UDRUGA LIANA BORIEVAC
           
Bjelovar, 10.  oujka  2012.
                Kontakt, 098/165 0463;  043/622 – 043


                                
RH - URED PREDSJEDNIKA
                                                                          Dr. IVO JOSIPOVI


Predmet: Zahvala za prijem

Poštovani gospodine Predsjednie  dr. Ivo Josipoviu,
još jednom Vam u svoje osobno ime, kao i ime svih predstavnika Udruge Borievac, Udruge Zrin, Udruge Priboj 1942., Udruge Vila Velebita i ZPH RH, Zajednice povratnika Liko – senjske upanije, zahvaljujemo na primanju u terminu ''S predsjednikom na kavu'' 10. oujka 2012. godine.
Zahvaljujemo Vam na razumijevanju za iskazanu problematiku kako Vas, kao Predsjednika, tako i kao pravnika.

Drago nam je što ste naglasili da u rješavanju imovinskog pravnog predmeta, tj oduzete imovine za vrijeme vladavine komunistike vlasti treba odbaciti ideologije ljeviara i desniara koje se nameu, ta da treba otvoriti prostor kako bi se nedunoj i nevinoj veini naroda napokon pod istim kriterijima svih graana RH  riješili postavljeni zahtjevi za povrat, jer svi pred zakonom imaju ista prava.
Svaki masovni progon ljudi je nepravda, dapae zloin. Najmanje što se moe dobro uiniti tim ljudima je omoguiti im povratak, što je obveza  svih koji obnašaju vlast.
Vjerujemo da ete se kao zagovornik istine, prava i pravde zauzet  za rješavanje iznijete Vam problematike.
Iz Rješenja (negativnih) iz upravnog postupka, Presude Upravnog suda (negativne), kao i Opinskog suda u Gospiu (negativne) vidjet ete dugogodišnju borbu, koju vode vlasnici i nasljednici Borievca.
Rekli ste da u Vaš Ured dostavimo dokumentaciju iz dosadašnjih postupaka, što u privitku i  inimo. Dostavljamo Vam i zapisnike Ministarstva pravosua koje je dalo preporuku da se naša problematika obnove gruntovnih knjiga i povrata riješi kroz zemljišno knjini ispravni postupak, što je sud u Gospiu odbacio i naglasio da preporuka nema zakonsku snagu.
Gospodine  Predsjednie, molimo Vas u ime svih Udruga koje ste primili da predloite Vladi donošenje Odluke o rješavanju navedene problematike. Odluka bi poprimila snagu zakona, što bi stvorilo obvezujuu primjenu (obzirom da postoje pravne pretpostavke za traeno) u sudskom postupku.
Usuujemo se razmišljati i dati Vam na razmišljanje da je drugi mogui nain (ako se ne bi ulazilo u izradu zasebne odluke, obzirom na povijesne specifinosti pobrojanih naselja) rješavanja naših zahtjeva, Vaš prijedlog da i naši zahtjevi uu upravo u pripremu izmjene Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme Jugoslavenske komunistike vladavine, u kojoj je okosnica idovska zajednica.
Naši zahtjevi su temeljeni na moralnim razlozima, civilizacijskim dosezima iz oblasti ljudskih prava, ali naglašavamo i gospodarskim razlozima, jer je nuna gospodarska revitalizacija tih prostora.
Vašom inicijativom napokon bi i ovi prognanici ostvarili minimum Ustavnog prava, a to je zaštita vlasništva, kao temeljne Ustavne kategorije. Time bi se uistinu ostvario Vaš stav Predsjednika i pravnika da svi graani RH moraju pod istim uvjetima pred zakonom ostvarivati svoja prava u postupku oduzete im imovine.
Hvala  na razumijevanju, bili smo poašeni Vašim primanjem, a bit emo još više poašeni ako pored svih predsjednikih protokolarnih obveza, naete vrijeme i posjetite nas na našem tradicionalnom hodoašu 8. rujna 2012. za blagdan Male Gospe u Borievcu.

S poštovanjem,

                                                                          Udruga Borievac
                                                                          Jadranka Matašin

U privitku: ftc 1 – 10
Specifikacija dostavljenih spisa:
 1. Rješenje  Upravnog  spora,  Brki Ivana 
 2. Rješenje  Upravnog spora, Vrban Marije
 3. Rješenje   Upravnog suda RH , Josipa Paviia
 4. Rješenje Opinskog suda Gospi, Brki Ivan
 5. Izvadak posjedovnog lista,  katastarska podloga, gruntovna evidencija Dravnog arhiva
 6. Rekonstrukcija popisa domainstva naselja Borievac
 7. Zapisnik Ministarstva pravosua u prostoru Opinskog suda Gospi
 8. Odgovor i uputa Središnjeg dravnog ureda za upravljanje dravnom imovinom
 9. Nalaz i mišljenje ovlaštenog geodetskog ureda
10. alba Opinskom sudu Gospi, Odvjetnika Stjepana Biana

 


Preporuujemo više na linku: http://boricevac.org/
Dugodišnja borba kroz pravne propise... pogledajte...
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!