www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 11 Kolovoz 2020
 
 
SRAMOTNO JE DA SE REHABILITIRA RATNI ZLOINAC I ETNIK DRAA MIHAILOVI
Srijeda, 14 Oujak 2012
HRVATSKA O TOME ŠUTI

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorena je i zaprepaštena injenicom da e ratni zloinac, general Dragoljub Draa Mihailovi uskoro na Višem sudu u Beogradu biti rehabilitiran. Ako se to uistinu i dogodi, a najvjerojatnije e se i dogoditi, onda to nije ništa drugo nego povratak Srbije u rane devedesete, koje su i dovele na agresiju na Republiku Hrvatsku. Srbi se neprestano bune i protestiraju samo kad se na nekom koncertu fotografiraju neki mladii, provokatori, s majicama na kojima je slovo "U", zamjerajui hrvatskoj Vladi i drugima što se eše ne opiru "ustaštvu", iako u Hrvatskoj toga nema. Od svega poglavito zabrinjava i to što se u beogradskom tisku javljaju i neki poznati srpski povjesniari koji naglašavaju da "rehabilitacija Mihailovia ima ogroman znaaj za srpski narod i da pokazuje da je Srbija izabrala pravi put". Tome se pridruuje i predsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Draškovi za kojeg je "Mihailovi junak i prvi antifašistiki gerilac u Europi". Sramnije da sramnije ne moe biti. A hrvatska Vlada (i bivša i sadašnja) o tome šuti, baš kao i predsjednik Republike RH, i ne suprotstavljaju se jednom ovakvom inu koji je zgroava itav civilizirani i domoljubni svijet.


Traimo od hrvatske Vlade, a poglavito i od Ministarstva branitelja da se oštro i svim demokratskim sredstvima odupru jednom ovakvom suludom inu, te se nadamo da e se u povodu toga oglasiti i elnici SDSS-a, na ijem su elu Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirovi, tim prije jer su oni prvi trebali podii svoj glas u povodu povratka etništva u Srbiju, a nisu. Pupovac se sa svojim protestima obino javlja im netko kredom "zašara" neki spomenik Srba u Hrvatskoj, a sada on i njegovi istomišljenici šute, kao da se to njih ne tie. Na taj nain prešutno podravaju rehabilitaciju ratnog zloinca Mihailovia i time nanose ogromnu štetu, ne samo Hrvatima, nego i Srbima koji su Hrvatsku prihvatili kao svoju dravu.

Pozivamo i Udruge proizašle iz hrvatskog Domovinskoga rata da dignu svoj glas protiv te i takve politike Srbije, jer oni koji su u agresiji izgubili svoje ivote, kao i svi hrvatski branitelji za nešto takvoga se sigurno nisu borili.

Mladen Pavkovi,
Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR)
tel/fax:048-651-573, 099-6651-562
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!