www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 01 Travanj 2020
 
 
ZATO UTE HRVATSKA POLITIKA I HRVATSKE INSTITUCIJE NA REHABILITACIJU ETNITVA U SRBIJI?
Srijeda, 21 Oujak 2012

Hrvatski pokret za ivot i obitelj
Maksimirska 51/II
10000 Zagreb
Tel/Fax: (01) 2316 014
Mob (dr. avar): 098 389 890
E-mail: hapok1990@hotmail.com

Zagreb, 19. 3. 2012., na blagdan Sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske domovine

ZAŠTO ŠUTE HRVATSKA POLITIKA I HRVATSKE INSTITUCIJE NA REHABILITACIJU ETNIŠTVA U SRBIJI?

   Kao što znamo, etništvo je praktino i u stvarnosti rehabilitirano u Srbiji i takozvanoj republici srpskoj još 90-ih godina 20. stoljea, tj. tijekom njihove agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, inei na okupiranim podrujima iste stravine zloine kakve su inili i tijekom Drugoga svjetskoga rata, rušei Nezavisnu Dravu Hrvatsku.
   Nakon poraza od Hrvatske vojske u Republici Hrvatskoj, 1995. godine, i dobivši, kao nagradu za svoje zloine, pola Bosne i Hercegovine, takozvanim Daytonskim mirom za takozvanu republiku srpsku, oni su u Srbiji i formalno rehabilitirali ravnogorski etniki pokret iz Drugoga svjetskoga rata, proglasivši ga antifašistikim pokretom, kao što je to za njih i partizanski pokret, izjednaivši ih u svim pravima.
   Hrvatski, posebno seljaki goloruki narod u Dalmaciji i Lici, jako dobro zna kakvi su to bili antifašisti i kakvi "junaci" protiv golorukih seljaka, te staraca, ena i djece, poklanih na tisue samo zato što su katolici i Hrvati.
   Tako stravino i još gore, od tih "antifašista", stradali su na tisue Hrvati, katolici i muslimani, u BiH. Svi ti zloine su po mjestima, imenom i prezimenom poklanih, zapisani i opisani u knjizi "Prešuivani etniki zloini u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini", dvojice autora, povjesniara Zdravka Dizdara i Mihaela Sobolevskog, u izdanju Hrvatskog instituta za povijest, Zagreb, 1999. godine.
   U razdoblju, tijekom 90-ih godina, najprije je podignut monumentalni spomenik Drai Mihailoviu - ii na Ravnoj Gori, zatim, 2003. godine, podignut je spomenik Drai u Ivanjici, visok 2,3 metra, te muzej ravnogorskog pokreta i spomen-esma. Dvije tisue i šeste godine podignut je istome "heroju" i "srpskom nacionalnom junaku" Drai spomenik u Lapovu, visok 4,6 metara. Sredstva su došla iz srpske dijaspore, a pomoglo je i Ministarstvo za dijasporu Republike Srbije, te Ministarstvo kulture i Ministarstvo za trgovinu, turizam i usluge.

   Nakon 2000. godine, podignuto je i u takozvanoj republici srpskoj više spomenika i spomen kompleksa etnikome voi Drai, kao u Petrovu na Ozrenu, u Udruljama, danas Draevini, kod Višegrada, te je više ulica i trgova nazvano njegovim zloinakim imenom.
   Na to sve ne reagira veinska muslimanska vlast u Federaciji BiH, nego se samo brine kako e što više istisnuti Hrvate iz sudjelovanja u vlasti i zaštiti njihovih nacionalnih i konstitutivnih prava.
   Na alost, u oujku 2012. godine, zapravo 23. oujka, oekuje se, prema pisanju medija, da i Viši sud u Beogradu donese odluku o potpunoj rehabilitaciji etnikoga voe Drae Mihailovia, koji je u Beogradu 1946. godine bio osuen kao ratni zloinac i pogubljen.
   Kada je u Hrvatskoj, u Slunju, bila podignuta mala spomen ploa vitezu i najhumanijem ratniku, kojeg su hvalili i divili mu se i partizanski neprijatelji (roman "Kozara" Mladena Oljae), krilniku Juri Francetiu, tada se digla na noge cijela slubena srbijanska politika, a Vuk Draškovi, kao ministar vanjskih poslova Srbije, uputio je Hrvatskoj najoštrije prosvjedno pismo.
   Tako je bilo sve dok Ivo Sanader nije naredio nono uklanjanje te spomen ploe, kao i spomen ploe knjievniku Mili Budaku u njegovom rodnom mjestu Krivome Putu u Lici. U isto vrijeme Vuk Draškovi je bio glavni zagovaratelj i ostvaritelj etnikih spomenika zloincu Drai Mihailoviu u Srbiji. To je ono isto licemjerje o kojem piše fra Martin Planini, da su etnici esto, dok su klali nezaštiene i nemone Hrvate i dok su se razlijegali jauci rtava, zloinci su u isto vrijeme jaukali, viui "Kolju nas ustaše!". Uz sve to srbijansko divljanje i slavljenje etništva u 21. stoljeu, hrvatska politika i hrvatske institucije, na elu sa predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipoviem, predsjednikom Vlade Zoranom Milanoviem, te ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusi, slubeno potpuno šute i uporno podilaze Srbiji, poniavajui Hrvatsku, stvarajui dobrosusjedske odnose. Stoga i donosim ovdje plan prema kojem je djelovao etniki pokret Drae Mihailovia u Drugom svjetskom ratu, na teritoriju druge drave, Nezavisne Drave Hrvatske, a koje sam preuzela iz knjige Mirsada Bakšia "Doprinos muslimana hrvatskoj kulturi i dravi", u nakladi Udruge "Dr. Safvet-beg Bašagi", Zagreb, 2011. godine:

Instrukcije od 20. decembra 1941. godine eneralštabnog enerala Dragoljuba M. Mihailovia, poznatijeg kao Draa Mihailovi, enerala i ministra Vojske Kraljevine Jugoslavije, koje se sauvane nalaze u Arhivu u Beogradu, pod oznakom AOS, a, k, 1., reg. br. 10/1., Zb. tom. XIV, knj. 1., dok. 34.

   Prema Mirsadu Bakšiu, faksimil je objavljen po prvi put u knjizi "Genocid nad Muslimanima", autora Vladimira Dedijera i Antuna Miletia. Godine 1994. ponovno je obznanjen u knjizi Mirsada Bakšia "Uloga i mjesto Hrvata islamske vjere".
   To je plan, kako kae Mirsad Bakši, za kojeg se moe bez ikakve rezerve rei da je bez presedana u povijesti svijeta. Plan je unikatni sauvani pisani zloinaki dokument, kojim se, bez ikakve zadrške, cjelokupnim narodima nagovještava uništenje, tj. išenje (prvi put se upotrebljava rije "išenje" kao izraz zloinake provedbe uništenja tuih dobara, brisanja ivota, domova, imovine, bogomolja, groblja i svega nesrpskoga).

INSTRUKCIJA DRAE MIHAILOVIA 20. DECEMBRA 1941.
Komanda etnikih odreda Jugoslavenske vojske

1) Borba za slobodu celokupnog našega naroda, pod vlašu njegova velianstva kralja Petra II.
2) Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etniki istu, u granicama Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srema, Banata i Bake.
3) Borba za ukljuenje u naš dravni ivot svih još neosloboenih slovenakih teritorija pod Italijanima i Nemcima (Trst, Gorica, Istra i Koruška), kao i Bugarske i suverene Albanije sa Skadrom.
4) išenje dravne teritorije od svih narodnih manjina i nenacionalnih elemenata.
5) Stvoriti neposredne zajednike granice izmeu Srbije i Crne Gore, ako i Srbije i Slovenake, išenjem Sandaka od muslimanskog ivlja i Bosne od muslimanskog i hrvatskog ivlja.
6) Kazniti sve ustaše i muslimane koji su u traginim danima nemilosrdno uništavali naš narod.
7) Kazniti sve one koji su krivi za našu aprilsku katastrofu.
8) U krajevima oišenim od narodnih manjina i nenacionalnih elemenata, izvršiti naseljavanje Crnogorcima (u obzir dolaze siromašne nacionalno ispravne i poštene porodice).
9) Osiguranje jednog takvog politikog tela koje e voditi dravni brod u smeru opštih narodnih tenji i interesa.
10) Ciljevi su ogromni, zato je borba utoliko zahvalnija za one koji se bore za njihovo ostvarenje.

   Takvi planovi su se pokušali ostvariti u naše vrijeme, 90-ih godina 20. stoljea, memorandumom SANU.
   Zar slubena rehabilitacija autora i provoditelja tih instrukcija ne znai i rehabilitaciju sadraja teksta instrukcija?
   Zar to onda ne znai i najveu opasnost za hrvatski narod i sve Srbiji susjedne narode?
   Zar to nije najvea uvrjeda i provokacija za hrvatski narod i hrvatsku dravu?
   Zar na to moe i treba šutjeti hrvatska vlast?
   Zaista, moe samo ako nije hrvatska i ako ne radi u interesu hrvatske drave, Republike Hrvatske!

Dr. Ruica avar
predsjednica Hrvatskog pokreta za ivot i obitelj i
lanica Predsjedništva Hrvatskog rtvoslovnog društva

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!