www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Ponedjeljak, 30 Oujak 2020
 
 
PRAVO NA MILJENJE I PRAVO NA INFORMACIJE! - ELJKO TOMAEVI
Subota, 24 Oujak 2012
Sent: 23. oujak 2012 23:05
To: 'Renato Luki'
Subject: RE:

Poštovani,
povodom Vaše zamolbe da Vam više ne šaljem moje „mailove“, odgovaram Vam sljedee:

Moji „mailovi“ nisu upueni na Vašu osobnu e-adresu, nego na e-adrese „Gradskog radija“ kojega ste Vi djelatnik i to kako navodite, direktor!
„Gradski radio“ kojim upravljate je javni medij, a pretpostavljam da je osnovan i djeluje prema vaeim propisima, prema kojima slušateljima i svim graanima takoer pripada demokratsko pravo na obavješivanje javnih medija o dogaajima ili drugim sadrajima! Tomu i slue javno istaknuti kontakt podatci javnih medija!
Stoga Vam kao direktoru javnog medija ne pripada pravo zabranjivati graanima dostavljanje takvih obavijesti, osim ako svrha postojanja radija kojim upravljate, nije svjesna zlouporaba medijskog prostora širenjem (dez)informacija prema Vašem osobnom ili drugom upravljakom svjetonazoru i smjeranom uinku!
Uvaavajui ukazanu injenicu, „Gradskom radiju“ u i nadalje dostavljati obavijesti koje budem drao vrijednima javne objave ili komentara.
U tom smislu vrijedno je osvrnuti se na sadraje koji su Vam ovih dana dostavljeni, a koji su mogli biti povod Vašeg odgovora, uz napomenu da u ovaj svoj osvrt dostaviti drugim javnim medijima i primateljima mojih e-poruka:

- dostavljen Vam je lanak iz srpskog dnevnika „Press“ koji srpskog zlikovca-monstruma u ljudskom obliju znanog pod imenom Draa Mihajlovi slavi kao antifašistu;
Mogue Vas je uzrujalo da netko i drugaije doivljava njega i njegovih Srba etnika, tih zabraenih koljakih hordi opsjednutih sotonom, koji su opepoznati jedino po nemilosrdnim bitkama protiv nenaoruanih civila, pokoljima i masakriranju ena, djece, staraca, asnih sestara i razoruanih vojnika, u emu su se osim pod kokardom, posebno iskazivali i pod petokrakom zvijezdom tijekom i nakon II. svjetskog rata, a nakon brijanja brada i presvlaenja u partizanska „ruha“.
- mogue Vas je uzrujalo protestno pismo hrvatskog branitelja Zvonka uline koji se svjedoei znane mu injenice zgraa nad obnovom kue odbjeglog srpskog teroriste i agresora na Hrvatsku, koji ju je kao njezin dravljanin bio zakonom obvezom braniti, a on je sa svojim srpskim sunarodnjacima orujem rušio pa potom iz nje izbjegao. Sve to, dok kako kae Zvonko ulina, oni hrvatski dragovoljci branitelji, ive po trošnim kuama, barakama, podstanarstvu pa i pod „vedrim nebom“;
Mogue bi Vama udarna vijest bila svjedoenje da je neki hrvatski branitelj dobio 30% invaliditeta umjesto 20% pa time silno osiromašio svima vam voljenu Hrvatsku ili kako su junaci obrane Osijeka, Vukovara, Zapadne Slavonije, Like, Dalmacije, Podravine, Hercegovine ili Bosne, poinili još kakovo zlo u obrani i osloboenju Hrvatske i BiH, dok svjedoenja o zloinima srpskih osvajaa i ne zanimaju, njima je ionako uglavnom kolektivno oprošteno. I ne samo oprošteno, ve ih se primjerice dovelo i na vlast i u saborske klupe kao nagradu za masakre branitelja Vukovara i ranjenika na Ovari i podizanje prvog spomenika srpskom heroju i humanisti Drai Mihajloviu u Vukovaru tijekom okupacije toga dijela Hrvatske. Valjda je i to bio nain ispunjenja zakonske vojne obveze hrvatskih dravljana prema Domovini Hrvatskoj?!
- moda Vas je uzrujala obavijest o odravanju Krinog puta povodom 65-e obljetnice ubojstva tridesetak civila gornjeg Meimurja, na grobištu Repova šuma u Štrigovi;
Mogue poput hrvatskih najviših dunosnika i dravnih vlasti da i Vi smatrate kako svi zloini nisu jednako zloini, da svaki civil nije jednako vrijedan civil!
Uostalom, zar i svjedoenja maloljetnika za iju se nagradu dobijao potpuni oprost za navodno poinjena ubojstva, nisu bila dovoljna za osudu i utamnienja junaka hrvatske obrane, dok svjedoenja o masakrima civila o kojima su svjedoci bili prisiljeni šutjeti 50-60 godina i zemni ostatci u masovnim grobištima, nisu bila dovoljna ni za pritvor osumnjienika za ratni i mirnodopski zloin? A uzgred smo doznali da takav ima i zasluga za stvaranje ove hrvatske drave, dok npr. Gotovina, Marka, Praljak, Merep, Glavaš, Norac i dr., takvih zasluga zbog kojih bi ih bilo sablanjivo pritvoriti i suditi, naravno da kod njih nisu imali! Za razliku od prvoga i njemu slinih miljenika sadašnjih vlastodraca zbog njihovih zasluga jedino za stvaranje tamnice hrvatske drave zvane „jugo(srbo)slavija“, drugi su u njihovoj nemilosti jedino zbog njezinog rušenja, odnosno osloboenja Hrvatske.
- Moda Vas je uzrujala obavijest o odravanju Krinog puta u spomen na više od 20.000 nevinih rtava iji ostatci lee u Maceljskoj gori, a koji su na najmonstruoznije naine mrcvareni pa na još strašnije naine, npr. udarcima sjekiricama u glavu ili pucanjem u prepone ranjavani pa još ivi zakopani u jame?
Da, kako se nakon toliko desetljea „uspješne“ zabrane svakog spomena rtava i zloina, danas neki uope usuuju odravati Krini put stopama hrvatske djece muenika toga vremena jugo(srbo)krvoloka?
- moda Vas je uznemirio lanak vl. Anelka Kaunka o mediopedofiliji?
Zamislite, don Anelko se zgraa nad medijskim likovanjem i stigmatizacijom crkve ve kod prvog svjedoenja o spolnom zlostavljanju od sveenika, a sve prije provedenog istranog postupka i utvrenja, kako se istodobno ne zgraavaju nad spolnim zlostavljanjem djece putem dostupne im internetske pornografije i svekolikog nemoralnog javnog nasilja, itd.
Da, kad netko protiv lijenika „INE“ nakon 30-40 godina svjedoi da ga je u djetinjstvu spolno zlostavljao u ordinaciji pipanjem genitalija ili traenjem da se razgoliti i sl., onda se odmah na naslovnici objavljuje da je „lijenik INE“ poinio pedofiliju, a na tri-etiri novinske stranice se stigmatizira „INA“ kao udovišna tvornica koju bi trebalo odmah zatvoriti, a bijesu nigdje kraja, što „INA“ nije prijavila svoga „bolesnog lijenika“, iako su svi u „INI“ i u mjestu sve znali?
Uistinu uvjerljiv novinarski pristup, a razuman i shvatljiv jedino ako je „OMV“ vlasnik novina?

Eto poštovani gosp. Luki, hvala na strpljenju, ako ste ove moje upite i razmišljanje proitali!

eljko Tomaševi

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!