www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 07 Travanj 2020
 
 
IZGRADNJA SPOMEN OBILJEJA U OPINI TOVARNIK
Nedjelja, 25 Oujak 2012
Udruga dr. Ante Starevi i Opina Tovarnik na elu s naelnikom gosp. Jakobom Asiem prošle su godine najavljivali izgradnju spomen- obiljeja u Tovarniku i Ilai. Danas 23. oujka 2012. god. u Tovarnik su iz kamenoloma blizu Splita od tvrtke "Markam"  iz Donjeg Dolca stigle dvije kamene stijene, koje je vlasnik tvrtke gosp. Luka Marki donirao Udruzi dr. Ante Starevi iz Tovarnika. One e se koristiti za izgradnju spomenika na kojem e biti ugraena ploa s imenima svih ubijenih, poginulih i nestalih tijekom Domovinskoga rata. Podizanje spomen- obiljeja bit e jedan od bitnih projekata koje Opina Tovarnik planira realizirati u ovoj godini.

Svako mjesto gdje je prolivena hrvatska krv za slobodnu i neovisnu Hrvatsku treba obiljeiti na dostojan nain. Uvjereni smo da e  spomenik biti ponos svih branitelja i graana s obzirom na znaenje Tovarnika i Ilae u hrvatskoj povijesti.

Podizanje ovoga spomenika nastavak je djelatnosti Udruge dr. Ante Starevi iz Tovarnika. Nakon objavljivanja knjiga, organizacije znanstvenog simpozija, snimanja filmova i drugih poduhvata, Udruga nastavlja radom na zaštiti povijesnih i drugih vrijednosti hrvatske baštine.

ORGANIZACIJSKI ODBOR ZA IZGRADNJU
Opina Tovarnik – naelnik Jakob Asi
Udruga dr. Ante Starevi – Tovarnik, Antun Ivankovi, predsjednik
Nevenka Neki, knjievnica

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!