www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Subota, 04 Travanj 2020
 
 
OTVORENO PISMO - UDRUGE RATNIH VETERANA HRVATSKI DOMOBRAN
Subota, 31 Oujak 2012
Hrvatski domobrani okupljeni na redovitoj Godišnjoj Skupštini Udruge u Zagrebu 24. oujka 2012. godine odlue uputiti Otvoreno pismo predsjedniku Republike Hrvatske dr. Ivu Josipoviu, predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviu, kao i nadlenom Ministarstvu branitelja, koje skrbi i o ratnim veteranima, preivjelim lanovima regularne hrvatske vojske iz II. svjetskog rata.

Otvorenim pismom iskazujemo ogorenje i zabrinutost zbog najave Vlade Republike Hrvatske o pokušaju dokidanja Dana dravnosti RH i Blagdana Tjelova.

Takoer, upozoravamo svekoliku hrvatsku javnost na krajnje nedemokratski in ministra branitelja Predraga Matia i njemu nadreenih, koji potezom pera eli dokinuti netom ustrojeni Ured za pronalaenje, obiljeavanje i odravanje grobova rtava komunistikog zloina nakon Drugog svjetskog rata, Zakona koji je usvojen  u Hrvatskom saboru u oujku prošle godine, uz suglasje veine parlamentarnih stranaka.

Prema Rezoluciji Vijea Europe br.1481/2006., prihvaenoj i u Hrvatskom Saboru, govori se o potrebi osude zloina totalitarnih komunistikih reima. Posljedino tome, suoavanjem sa zloinima koji nikada nisu sustavno istraeni u Republici Hrvatskoj, a prema relevantnoj evidenciji MUP-a, samo u Hrvatskoj postoji više od 600 masovnih grobnica s preko devedeset tisua ubijenih Hrvata, rtava poraa, razvojaenih vojnika, sveenika, civila, ena i djece, likvidiranih iskljuivo zbog drugaijeg politikog svjetonazora.

Zbog naprijed iznesenog, snano se protivimo prikljuenju novoustrojenog i neovisnog Ureda za pronalaenje, obiljeavanje i odravanje grobova rtava komunistikog zloina nakon Drugog svjetskog rata, u Ministarstvo branitelja, ime se zatire objektivni pristup otkrivanju povijesne istine.

Tvrdimo da je to kraj demokracije i povratak u polustoljetne okove, protiv kojih  smo se i u nedavnom Domovinskom ratu borili i izborili, te bili uvjereni kako je to nepovratno iza nas.

Naalost, mnogi ideološki zlikovci okrvavljenih ruku, još i danas pod krinkom tzv. antifašizma, uivaju sva prava i blagodati dravnih institucija RH koje ih naalost,  nezaslueno štite. 

Nadamo se i oekujemo od Vlade RH nastavak od ranije zapoetih postupaka istraivanja, procesuiranja i osude svih ivuih zloinaca, te primjerenog obiljeavanja svih grobova i stratišta, rtava komunistike osvete.

Takoer pozivamo Predsjednika RH i predsjednika Vlade RH, da svojom svesrdnom potporom omogue konano razrješenje teškog povijesnog bremena, kako bi smo konano neoptereeni mogli promišljati budunost.

Mi, hrvatski domobrani traimo Istinu za sve jame i stratišta, nijeme svjedoke  partizanskih zloina bez kazne !

Prosuujemo kako Hrvatsku treba izgraivati po kršanskim naelima oprosta, molitve i pokajanja za sve nevine rtve, kako bi budue naraštaje oslobodili utega komunistike prošlosti.

Za Hrvatsku uvijek!

Udruga  ratnih veterana
Hrvatski domobran
U Zagrebu, 24. oujka 2012.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!