www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 07 Travanj 2020
 
 
NEVENKA NEKI POASNA GRAANKA OPINE TOVARNIK
etvrtak, 12 Travanj 2012
Tovarnik – Na 19. sjednici Opinskog vijea Opine Tovarnik odranoj 11. travnja 2012. donesena je odluka da se hrvatska knjievnica Nevenka Neki odlikuje statusom POASNE GRAANKE opine Tovarnik. Priznanje e joj se uruiti na sveanoj sjednici Opinskog vijea povodom Dana opine 13. lipnja 2012. godine.

 Nevenka Neki zaduila je opinu Tovarnik i Srijem svojim višegodišnjim radom u podruju povijesnih istraivanja, osobito vezanih za vrijeme Domovinskoga rata. Autorica je napisala roman o mueniku vl. Ivanu Buriku, Burik, koji je preveden na talijanski jezik te dostavljen svim lanovima Hrvatske biskupske konferencije; prema sabranim materijalima priredila je knjigu Svjedoci ivota i smrti Ivana Burika, kao i Zbornik radova sa znanstveno-strunog skupa posveenoga istom mueniku, Tovarniku  i Srijemu. Prema njenom scenariju snimljen je film Draga Gospa Ilaka u kojem i Tovarnik ima svoje mjesto. Aurno je predstavila mjesto Tovarnik svojim djelima i brojnim nastupima u raznim medijima-novinama, televiziji i radiju, na javnim tribinama u domovini i izvan nje te osvijetlila mnoge sudbine Tovarniana.

Svojim radom pridonijela je mogunosti da e vl. Ivan Burik biti uzdignut na ast oltara, a Tovarnik jednoga dana postati mjesto hodoaša.

Prijedlog za dodjelu naslova Poasne graanke podnijela je Udruga dr. Ante Starevi - Tovarnik u kojoj je Nevenka Neki aktivni lan.

Za Udrugu dr. Ante Starevi Tovarnik
Antun Ivankovi, predsjednik
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!