www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 01 Travanj 2020
 
 
U SUSRET ESTOM PROSVJEDU PROMJENI IMENA NAJLJEPEG TRGA U ZAGREBU
Srijeda, 02 Svibanj 2012
JUGOPARTIZANSKO KOLO OKO HNK
(PITA TATA, DI SI DOSAD MALA)

Najljepši zagrebaki trg, desetljeima i desetljeima, sa Hrvatskom dijeli sveukupnu traginu jugokomunistiku sudbinu. Opanci, šubara i troroga kapa su ki koji se nikako i nikada ne mogu uskladiti s njegovim kangarnim odijelom i crnim šeširom. Kako drugaije objasniti Ferimportovu zgradu limenku i Titine limene ploe, nego kao jugokomunistike uljeze koji su se nasilno uhvatili za ruke sa: Leksikografskim zavodom, Pravnim fakultetom, Školskom knjigom, Kazališnom kavanom, Uiteljskim domom, Akademijom dramske umjetnosti, Muzejom za umjetnost i obrt... koji svi skupa, oko Hrvatskog narodnog kazališta moraju igrati jugopartizansko kolo.     

Ferimportova limena graevina je ovih dana demontirana, a demontaa limenih ploa je u tijeku. Od postojee tri, kooperi se još samo jedna. Njihovo rasklimavanje i skidanje traje ve due vrijeme. Tvrd su orah, mora se priznati, ali vjetar sa Sljemena je bio Bogom dan i uporan. 
Maršalova ploa nakrivljena, strgao je vjetar sa Sljemena.  
Baba djedu dva poljupca dala, skido ploe šumskoga maršala.
Pita tata di si dosad mala, skidam ploe zloglasnog maršala.
Sa ploama rukujte oprezno, jer e ii na Macelj i Tezno.
Vjetar sa Sljemena e kako su najavili meteorolozi 5. svibnja ponovo jae zapuhati.
Spomenuti folkloraši e oko HNK igrati jugopartizansko kolo, sve dotle, dok i u Hrvatskoj ne padne Berlinski zid, iji tito bedem, u obliku jedne limene ploe, još prkosi, kao preostali zeleni kasnojesenski list, iju sudbinu e zapeatiti pojava prvog spomenutog vjetra.
U protivnom, zbog infekcije, sepse i ugroenosti ivota itavog stabla, neminovna su, manje popularna, zubarsko-kirurška Kelemineva kliješta. Tako bi rekla medicinska znanost.

arko Mari, Zagreb
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!