www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Subota, 04 Travanj 2020
 
 
POZIV NA HODOAE SPLIT - BLEIBURG - SPLIT
Srijeda, 09 Svibanj 2012

I ove godine, kao i svih godina dosad, splitska podrunica Udruge Hrvatske Domovinske Vojske 1941. – 1945.  organizira hodoaše u Bleiburg.

Polazak iz Splita je u petak, dne 11. svibnja t.g. u 07:00 sati s kolodvora na Sukoišanskoj (ex-Solinskoj). Kraa stanka je na Odmorištu 'Krka', a potom idemo u pravcu Plitvica do mjesta pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovia (gdje polaemo vijenac), a nakon ega slijedi polusatni odmor. Zatim kreemo u pravcu Krašia do crkve Presv. Trojstva i starog upnog dvora (spomen-sobe) gdje je preminuo zaštitnik naše Udruge Bl. Alojzije Stepinac. Nakon Krašia put nas vodi do Hotela 'AQUAE VIVAE' u Krapinskim Toplicama, gdje je organiziran smještaj i, dakako, veera.

U subotu, dne 12. svibnja u 06.30 sati je doruak, a nakon toga preko graninog prijelaza Macelj idemo u Austriju,tj. u Bleiburg gdje nazoimo sv. Misi koju predvodi Msgr. Ante Ivas, biskup šibenski. Po povratku s bleiburške poljane zapuujemo se u pravcu Maribora (groblje 'Dobrava') i Macelja, gdje polaemo spomen-vijence. Po dolasku u Hotel eka nas veera i prenoište.

U nedjelju, dne 13.svibnja u 07.00 sati je doruak, nakon ega se kree prema Zagrebu gdje slijedi polaganje vijenaca na Mirogoju (Predsjedniku dr. Franji Tumanu, Bleiburškim rtvama i dr.)  i Šestinama (Ocu Domovine dr. Anti Stareviu). Potom pohodimo zagrebaku prvostolnicu – Katedralu i u njoj znameniti grob blpk. zagrebakog nadbiskupa i kardinala – Bl. Alojzija Stepinca. U Zagrebu se zadravamo cca 2 sata, nakon ega oko 15:00 sati kreemo za Split u koji mislimo doi oko 21:00 sati.

Cijena prijevoza, prehrane i smještaja po osobi iznosi 1.000 kuna.
Slobodnih mjesta još uvijek ima.
Ukoliko ste zainteresirani molim Vas da se do utorka 8. svibnja t.g. (na Stepinev roendan!) pribiljeite kod tajnice Udruge – gospoe Viktorije Butela na tel.: 021/535-512.

Petar Vuli
Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!