www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 07 Travanj 2020
 
 
REAGIRANJA NA DOGAANJA OBILJEAVANJA BLEIBURKE TRAGEDIJE: TO JA NE MOGU RAZUMJETI?
Nedjelja, 13 Svibanj 2012
Što ja ne mogu razumjeti (ili ako mogu nisam sigurna) zašto, nakon tolikih krieih dokaza o rtvama u svibnju 1945. o nemilosrdnim, neljudskim, ne pravnikim (rat je završio i nenaoruani su bili ubijani bez suda i ustanovljene krivnje), zašto to nije toliko jaki i neizbjeni dokaz komunistikih zlodjela, da se još i danas nakon 67 godina  ne govori odluno o krivnji komunistikog titovskog tretiranja zarobljenih Hrvata  i tome dade završni i potpuni sud. Da se danas još moraju Hrvati braniti "ustaštva" koje je zlorabljeno za sve optube nad Hrvatima : svi su Hrvati ustaše i prema tome krivi do "vijeke vjekova" a antifasisti koji se takovima nisu niti zvali, niti bi ih se moglo nabrojiti i opisati kao politike "aele" spasitelje" a u stvari su suraivali s titovim komunistima i etnicima itd. Zašto se to jednom za uvijek ne moe dokazati i prestati s optubama tako širokim i velikim , da ih se ak niti ne moe lahko zabaciti.

Zna se da na tim podrujima povijest esto lae, tj. oni koji pobijede mogu lagati a pobijeeni šute. Ali danas je došlo ve vrijeme da istina progovori i da se lai mogu bez poteškoa dokazati. Kad neka povijesna budala i pokvarenjak kae da Hrvati nisu stradavali u Kriznim putovima, da Bleiburg ne znaci ništa, kako to moe povjerovati bilo tko. Sam Tito je rekao da se je preko 200 000 neprijatelja pogubilo.

Zašto se to ne moe i grobovima  dokazati? Zašto je la jaa od istine kad se ova istina grobovima dokazuje a ne nekom filozofijom.

Zar ovi koji lau, lau i ne priznavaju zloine zar nemaju stida? Zar misle da su svi tako pokvareni, da im povjeruju? Nije ona majka koja je izgubila svoje sinove (moj stric 2 sina, majka mog zarunika 2 sina, ovo samo tako na brzinu) koliko je obitelji ostalo bez oeva , koliko je onih, koji su bili proganjani i poginuli u zatvorima ako su preivjeli jame i krizne putove? Neka na to odgovori Mesi, i njemu slini "antifašisti"? Odgovorite, odgovorite!!! i Svi vi koji moete još braniti titovo ime, treeg po redu europskog ubojice Odgovorite!!!

Vera Vali Beli

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!