www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 05 Kolovoz 2020
 
 
PISMO I REAGIRANJE AKADEMIKA PEARIA
Nedjelja, 13 Svibanj 2012
Poštovana Redakcijo „Veernjeg lista“.
Dana 11. 05. 2012. objavili ste tekst Denisa Derka u kome se tvrdi: „akademik Josip Peari neakademski lobirao protiv izbora Goldsteina za redovitog lana“.

Zar je neakademiski što sam poslao pis

Predsjedniku HAZU,

Predsjedništvu HAZU

Moram pohvaliti Hrvatsku Akademiju Znanosti i Umjetnosti jer konano u svoje redove prima najboljeg hrvatskog povjesniara. Ako ništa drugo ve samom injenicom da je prof. dr. sc. Ivo Goldstein egzaktno dokazao genocidnost hrvatskog naroda dovoljno je da ga se izabere za redovitog lana HAZU.

A dokaz je zaista nešto izuzetno u povijesnoj znanosti, a široj javnosti je poznat zahvaljujui prof. Vladimiru Mrkociju koji u Fokusu, 6. prosinca 2002. navodi tvrdnju Ive Goldsteina iz njegove knjige A History, Hurst & Co. London 1999.:

etnici se osveuju Hrvatima i muslimanima za genocid u NDH, kao na primjer 15. IV. 1941., kada je etnicka jedinica koja se povlaila pred ustašama u Mostaru i okolici ubila više tuceta hrvatskih civila i popalila veliki broj kua.

Dakle, 10. IV. 1941. je proglašena je NDH, a ve u prvih 3-4 dana hrvatski narod je napravio genocid pa se etnici 15. IV. 1941. osveuju za taj genocid. Takva genocidnost jednog naroda doista nije zabiljeena u povijesti, pa se radi o izuzetnom otkriu kolege Goldsteina.

Pri tome treba uzeti u obzir da Paveli još nije ni stigao u Zagreb, pa se za taj genocid oito treba okriviti cijeli narod.

Zahvaljujui kolegi Goldsteinu ne mogu se Hrvati više izvlaiti na zloine ustaša.

Jednostavno reeno – ovaj sjajan Goldsteinov dokaz pokazao je da se radi o genocidnosti cijelog naroda.

Pri tome ne treba smetnuti s uma da je niz slinih izuzetnih dostignua prof. dr. sc. Iva Goldsteina opisano npr. u:

[1] M. Brandt, ivot sa suvremenicima, Zagreb, 1966., str. 190-191. (1)
[2] Neven Budak, O knjizi Iva Goldsteina “Hrvatski rani srednji vijek”, Novi Liber, Zagreb, 1995, 511 str., Radovi, Zavod za Hrvatsku povijest, Zagreb 28 (1995.), 299-333. (2)
[3]
J. Peari, Brani li Goldstein NDH? Zagreb, 2002.
[4]
J. Peari, Nepoudne knjige, Zagreb, 2003. (3)
[5]
V. Geiger, Osvrt na knjigu Hrvatska 1918 – 2008 Ive Goldsteina: Niz otvorenih pitanja, Vijenac, 397, 21. 05. 2009. (4)

Stoga je veliina HAZU izuzetna, jer tako velikog znanstvenika bira u svoje redove.

estitam s oduševljenjem.
Vaš,
akademik Josip Peari
24.4.2012.

(1)
Profesor Brandt (mentor Iva Goldsteina): To mi je toga ovjeka razotkrilo do kraja kao pripravna na falsificiranje i znanstveno nepoštenje, i ja sam digao ruke od njegova daljega znanstvenog razvitka.
(2) Prof. Budak: Neupuenom se itatelju tako moe uiniti da je Goldsteinu uspjelo otvoriti itav niz dosada neobraenih tema, pa ak i riješiti niz problema, dok je pri tome, zapravo, rije o znanstvenoj fantastici.
(3) Knjige [3] i [4] sam osigurao svakom lanu Predsjedništva koji se doista eli upoznati s izuzetnim dostignuima kolege Goldsteina.
(4) Zanimljivi su podnaslovi u lanku. Npr.: Sumanute tvrdnje i Ideološki zakljuci.
Dr. Sc. Vladimir Geiger kae: Predaleko bi nas odvelo nabrajanje svih injeninih pogrešaka i interpretacijskih improvizacija u ovoj Goldsteinovoj knjizi, koju su skloni mu mediji, bez zadrške, nazvali »kapitalnim djelom«.


Svako inteligentniji je lako mogao provjeriti navod prof. Mrkocija (str. 144 Goldsteinove knjige), pa su to sigurno uinili mnogi akademici. Zar je to „neakademsko lobiranje“. Vaš novinar se mogao malo potruditi i doznati tko je doista neakademski lobirao, jer se po Akademiji spominje ak i mjesto: Hotel Palace.

A ono što je doista neakademski je i pokazano na skupštini: kandidat koji moe napisati tako nešto (Hrvati su u prvih pet dana postojanja NDH napravili genocid i to je razlog etnike osvete 15.4.1941.) – nedostojno nekom petogodišnjaku, ne bi smio ni pomisliti na lanstvo u Akademiji! Zato i jest dobio najmanje glasova u povijesti Akademije. A otac mu je savjetnik Predsjednika, on sam kandidat za veleposlanika, a stric tako moan da Sabor na njegov zahtjev odustane od pokroviteljstva komemoracije u Bleiburgu – simbolu najveeg stradanja Hrvata!

S poštovanjem,

Akademik Josip Peari
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!