www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Subota, 11 Srpanj 2020
 
 
UBIUDR: ZATO HRT NE PRENOSI SJEDNICE HAKOG SUDA?
Utorak, 15 Svibanj 2012
Sredstvima javnog priopavanja

Zašto HTV ne prenosi sjednicu Haškog suda, a u isto vrijeme ima na rasporedu brojne reprize koje malo tko gleda i koje su uglavnom nezanimljive?

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorena je i zaprepaštena da Hrvatska radio televizija ni na jednom od svojih programa danas ne prenosi jednu od najvanijih sjednica Haškog suda, a koja se odnosi na albeni postupak hrvatskih generala Mladena Markaa i Ante Gotovine, tim više što za prijenos ne trebaju izdvajati neka vea financijska sredstva. Naime, u vrijeme kad e se u drugostupanjskoj raspravi ponovno razmotriti etiri pitanja na kojima se temelji zakljuak presude generalima, a time i hrvatskoj dravi, nacionalna televizija uglavnom prikazuje reprize nekih svojih emisija, ili pak „kaubojske“ filmove i serije. Vjerujemo da veliki broj graana Republike Hrvatske, a poglavito hrvatske branitelje i te kako zanima ova kljuna sjednica Haaškog suda, na kojoj e se obratiti i sami optuenici.

Tko je taj na HTV-u koji „zabranjuje“  prikazivanje ovog dogaaja, odnosno tko je taj koji je odluio da je to „obina“ vijest za njihove informativne emisije? Srbi, primjerice, na svojoj televiziji izravno prenose suenja svojim generalima, ili pak daju snimku sa suenja.Traimo od odgovornih na Hrvatskoj televiziji da se preispita njihova odgovornost za ovaj propust, jer ne vjerujemo da su za gledatelje Hrvatske televizije vanije serije poput Alisa, Betmen i hrabri superjunaci, Olujni svijet i sline emisije i filmovi, nego ono što potresa i što e potresati Hrvatsku u narednim mjesecima, a za što bi i Hrvati putem malih ekrana trebali znati. Koliko puta je samo Hrvatska televizija satima prenosila sjednice Hrvatskog sabora kojoj su bila nazona tek nekolicina saborskih zastupnika, dok s druge pak strane prenose i razne utakmice, koje uglavnom „ništa“ ne znae i koje gleda  relativno mali broj gledatelja.

Mladen Pavkovi, Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript

predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke
(UBIUDR), tel/fax:048-651-573, 099-6651-562

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!