www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica > In memoriam > In memoriam > IN MEMORIAM - JOSIP TALAN 1930. - 2012.
Utorak, 11 Kolovoz 2020
 
 
IN MEMORIAM - JOSIP TALAN 1930. - 2012.
Subota, 02 Lipanj 2012
Cjelokupnoj rodbini, svim dragim prijateljima i poznanicima javljam da je u noi, 31. svibnja 2012. godine u u 23,30 o bolnici u Varadinu preminuo moj dragi otac Josip Talan (01. oujka 1930. - 31. 05. 2012.), otac šestero djece, djed dvadeset unuka i pradjed 17 unuka. Nijednom nije propustio nedjeljnu misu, kao ni za blagdane, a posljednji puta bio je na ranoj misi u nedjelju ujutro, 27. svibnja 2012. Posljednjih godina na mise je odlazio svakodnevno, dok je mogao, iako bolestan.

Brat sveenika, fra Franje Talana, sin Terezije i Antuna zvonara upne crkve Uzvišenja Svetog Kria - Kriovljan.

Nakon rata, pedesetih godina zaposlio se na Dalekovodu, potom je otišao u obveznu vojsku, a 1954. godine oenio se Terezijom Grmec, kerkom Stjepana i Marije. Mladi brani par nastavio je ivjeti s roditeljima Antunom i Terezijom bavio se poljoprivredom, a da bi prehranio brojnu obitelj, petero djece, zaposlio se 1965. godine u Austriji. 1971. godine rodio se na ponos obitelji i sin Tomislav. Nedjeljom popodne odlazio je u Graz, a kui se vraao petkom naveer. U Grazu je kao tesar radio na raznim gradilištima, sve do odlaska u invalidsku mirovinu 1989. godine, kao srani bolesnik. 

Posljednjih godina zdravstveno stanje se pogoršalo, a redovite kontrole kod lijenika prešlo su u tjedne posjete.

U ponedjeljak na veer, 28. svibnja 2012. odlazi na hitnu u Varadin odakle je prebaen na interni odjel. Na oproštaju, pred pono zamolio me da obavijestim Kapucine, fra Josipa da ga posjeti i podijeli bolesniko pomazanje, iako je na ispovijedi bio za Spasovo, 17. svibnja. elju mu je fra Josip ispunio. 

Pokop e biti na groblju u Cestici, u nedjelju u 15 sati, a misa zadušnica biti e nakon sprovoda, u upnoj crkvi Uzvišenja Svetog Kria, u crkvi gdje je kršten, primio sakramente prve ispovijedi, priesti, potvrde (krizme), kao i djeca mu, a tu se i vjenao.

Ostajemo Bogu zahvalni za trenutke koje smo zajedno proivjeli.

Franjo TalanDragi Franjo,

svima nama koji Te znamo i volimo ova vijest o smrti Tvog dragog Oca nas je pogodila. Što rei nego da primiš Ti i Tvoja obitelj izraze naše iskrene suuti i da pokojniku poelimo neka mu je pokoj vjeni. Znaj da smo s Tobom i da smo spremni pomoi koliko je u našoj moi. Iz podataka koje si nam dao vidi se da je sada pokojni Tvoj otac Josip Talan bio vrijedan ovjek koji se muio i teško je radio, pod stare dane je i bolovao ali imao je duboku vjeru u Isusa Krista pa je traio i dobio posljednju pomast. Pokoj vjeni daruj mu gospodine!

Zvonimir ŠeparoviGosp. Talan,

Pogoeni tugom izraavamo duboku suut zbog gubitka Vašeg dragog oca Josipa. S vjerom u vjeni ivot elimo Vam osnaiti nadu da odlazak nije kraj puta, nego ulazak u svjetlost koja sjedinjuje.

Predsjedništvo Hrvatskog rtvoslovnog društva

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!