www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 17 Listopad 2019
 
 
IZLOBA UENIKIH RADOVA U JASENOVCU
Srijeda, 13 Lipanj 2012
 U Spomen-podruju Jasenovac, u povodu 27. sijenja, Dana sjeanja na holokaust i spreavanja zloina protiv ovjenosti, postavljena je izloba uenikih radova koja e biti otvorena za javnost do kraja veljae 2012.

Izloba je rezultat suradnje Meunarodne škole za pouavanje o holokaustu Yad Vashem u Izraelu, Agencije za odgoj i obrazovanje i osam osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, iji su se nastavnici i uenici odazvali pozivu da sudjeluju u projektu u okviru izvannastavnih aktivnosti.

Uenici su izradili 16 plakata s razliitim temama. Neki plakati prikazuju dogaaje iz lokalne povijesti, poput patnja ili prijateljstava i spašavanje djece i odraslih tijekom holokausta, neki govore o idovskoj imovini izgubljenoj u Drugom svjetskom ratu, a neki od njih prikazuju Jasenovac kao mjesto patnje, ali i kao simbol nade i pomirenja.

Izloba uenikih radova e u svibnju 2012. biti ponovno postavljena u Zagrebu prigodom otvaranja 6. idovskog filmskog festivala. Neki od izloenih plakata nai e svoje mjesto i u Meunarodnoj školi za pouavanje o holokaustu Yad Vashem u Izraelu.


Prilog je obavljen na stranicama AGENCIJE ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE, nadamo se da e AGENCIJA dogovoriti kako bi  u hrvatskim školama trebalo obiljeiti Dan sjeanja na Vukovar. Taj prilog bismo isto tako rado objavili na ovim našim stranicama.

Administrator portala - Jadranka Lui

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!