www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 17 Listopad 2019
 
 
Sisaki biskup prozvao je vladajue za aboliciju komunistikih zloina
Utorak, 04 Rujan 2012
Biskup Koši: Haašku presudu ekamo kao janjad pred klanje

Sisaki Biskup prozvao je vladajue za aboliciju komunistikih zloina - Smatraju li se to neki njihovim advokatima, pa ih moda ne ele samo opravdavati, nego ne daj Boe i nasljedovati? Onda – jao nama, poruio je biskup Koši povodom Dana branitelja Grada Siska.

Sisaki biskup Vlado Koši osvrnuo se na današnjoj misi, povodom Dana branitelja Grada Siska, na odnos vlasti prema Danu rtava totalitarnih reima. − Moramo uvati uspomenu na naše hrabre vojnike, na rtve i Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata i poraa koje sve više nijeu i preziru upravo oni koji bi ih po dunosti morali poštovati jer su dobili mandat za voenje javnih poslova ove Zemlje.

Kad su novinari jednoga od njih upitali hoe li ova vlast obiljeiti 23. kolovoza, Dan rtava totalitarnih reima, odgovor je bio da se ona ne eli 'baviti tim predstavama'. Sasvim izravno pitam: Zašto se štite zloinci i koji je to imalo valjan argument da se abolira komunistike zloince? Smatraju li se to neki njihovim advokatima, pa ih moda ne ele samo opravdavati, nego ne daj Boe i nasljedovati? Onda – jao nama! Jer ako se tako postupa s jednim rtvama, zar da se ne bojimo kako e se postupati i s drugima? Juer rtve komunizma poslije Drugog svjetskog rata, danas rtve velikosrpskog zloina u Domovinskom ratu − rekao je Koši u svojoj homiliji dodavši kako u Sisako-moslavakoj upaniji ima 119 grobnica rtava poraa 2. svjetskog rata u kojima je sahranjeno, po nekim procjenama, i do 45.000 ubijenih.

Koši se osvrnuo i na sud u Haagu. − Nije li licemjerno i potpuno nepravedno optuiti itavu našu Domovinu, od pokojnog predsjednika do svih najistaknutijih branitelja, naših generala, da su dio 'udruenog zloinakog pothvata'? I što se sada dogaa? Trenutano svi išekujemo da se donesu konane presude tog nazovi-suda umjesto da se itava Domovina ujedini i uputi jasnu poruku da ne dozvoljavamo iskrivljavanje istine i da smo svi odluni braniti naše branitelje. Trebali bismo dii glas do neba, uzbuniti itavu zemaljsku kuglu zbog nepravde koja nam se nanosi. Mi, meutim, stojimo mirno, kao janjad pred klanje, da krvoedni vuci nasrnu i našu, krvlju plaenu slobodu, razgrabe i rastrgaju svojim oštrim zubima i svojim nepravednim presudama − istaknuo je Koši u Sisku.

Piše: Danijel Prerad/VLM

http://www.vecernji.hr/regije/biskup-kosic-haasku-presudu-cekamo-kao-janjad-pred-klanje-clanak-448994
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!