www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 17 Listopad 2019
 
 
NEMA PROMJENA NAZIVA: TITU OSTAJE TRG
Nedjelja, 16 Rujan 2012


Odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova zagrebake Gradske skupštine jednoglasno je danas odbio prijedlog promjene naziva Trga maršala Tita

Prijedlog su podnijeli graanska inicijativa ‘Krug za trg’, Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava i Rektorat Sveuilišta u Zagrebu.  Predsjednik odbora Marin Knezovi naveo je Titove zasluge u narodnooslobodilakoj i antifašistikoj borbi i stvaranju temelja za uspostavu hrvatske drave. Pritom je istaknuo da time ne eli umanjiti Titovu odgovornost za komunistike zloine iz Drugog svjetskog rata.

”HDZ, koji je godinama obnašao vlast u Zagrebu i dravi, nije mijenjao ime Trgu maršala Tita” podsjetio je Knezovi.

Nezavisni zastupnik Zvonko Makovi kazao je kako trg ve 64 godine nosi ime maršala Tita koji je svrstao Hrvatsku na pobjedniku stranu u borbi protiv fašizma i objedinio antifašistike snage. ”Na temelju antifašizma, uz donošenje Ustava iz 1974. uspostavljena je samostalna hrvatske drava” naglasio je Makovi.  Makovi je takoer podsjetio na Titovu ulogu u suprotstavljanju Staljinovom totalitaristikom reimu 1948. i usprotivio se da se Tita zbog traginih dogaaja 1945. kvalificira kao ratnog zloinca.


Više na portalu: preporuujemo pogledati video uradak
http://www.profitiraj.hr/videopost/titu-ostaje-trg/

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!