www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 17 Listopad 2019
 
 
GLAS SLAVONIJE - AUTSAJDERSKE BILJEKE - IVICA OLA
Nedjelja, 16 Rujan 2012

Autsajderske bilješke Piše: Ivica Šola

Drug Tito vratio se eli Toursom

Datum objave: 5. rujna, 2012. GLAS SLAVONIJE

Imali su pravo svi oni koji su nakon Titove smrti tvrdili da e on "vjeno ivjeti u našim srcima". Njegove metode obnašanja vlasti i te kako su ive. Od svih Titovih izreka naješe se spominje ona da se ne treba drati zakona kao pijan plota. Zaboravljaju se drugi biseri koji još zornije prikazuju metodologiju njegove vladavine, u svjetlu kojih i taj o plotu i zakonu dobiva svoj puni smisao. Kada je jednom neki novinar loše pisao o Sovjetskom Savezu, drug Tito se naljutio na dravne tuitelje i rekao: "Oni ništa ne rade, pa ne mogu politiari stalno raditi njihov posao." Kada su mu odgovorili da nemaju baš neke dokaze, Tito je rekao: "Optuite ga, dokaze emo ve nai".

Nema veze što nije istina

Drug Tito doista "ivi vjeno" kada su u pitanju metode likvidacije neistomišljenika, što se posebno pokazuje prema istaknutim hrvatskim braniteljima impresivna ratnog puta i biografije. Sukladno provjerenim udbaškim metodama druga Tita, ljude se i danas optuuje, a onda se kree u traenje dokaza. U svemu tome nije bilo dovoljno mnoge hrvatske generale i asnike transformirati u ratne zloince, ve i u kriminalce, ratne profitere. I eto vam najednom, istovremeno, lanaka o njihovom nevjerojatnom bogatstvu kako bi se pogodovalo populistikim stereotipima o metku i imetku. Najprije se na sve strane razvlai general Praljak, kojem iz Haaga stie "mišljenje" da, kao imuan ovjek, plati sam svoju obranu od par milijuna eura. Sam je Praljak argumentirano demantirao bajke o svom bogatstvu i pozvao "nadlene" da odu provjeriti zemljišne knjige kao i bankovne raune s kojih, kae Praljak, mogu slobodnu uzeti sve što tamo nau. No zna i Praljak da oni to nee provjeravati, jer znaju da to nije istina, zadovoljni su ve time što su izasrali, sve ostalo je premija.

Plaamo mu, a on mlati pare

Paralelno s Praljkom eto i vijesti da je tvrtka generala Gotovine uprihodila pet-šest milijuna kuna. Poruka opet jasna: Mi mu plaamo obranu, a on privatno mlati pare. I na kraju, "netko" se sjetio imovine naelnika PU karlovake Josipa elia i javno ga, bez suda, prokazao kao kriminalca ija imovina nadilazi njegova primanja. eli je takoer hrvatski branitelj impresivna ratnog puta, izuzetno cijenjen meu kolegama, koji su ga, u vrijeme imenovanja na to mjesto, nazvali "besprijekornim policajcem". Ministar Ostoji ga je na temelju novinskih insinuacija smijenio, a prije toga je oblaen. Stare metode. Ako su ga ve osudili, hajdemo ga malo i braniti, poradi ravnotee. Rodom sam iz akova, znam o kome se radi. Momak je iz vrlo imune gastarbajterske obitelji (trenutano prodaju jedan objekt u akovu), i nije jedino dijete gastarbajtera ija "imovina prelazi primanja", ja ih znam bar dvadesetak. Otac mu je još prije rata imao tvrtku eli Tours. ovjek je, dakle, optuen. Sada, kako drug Tito veli, treba nai neke dokaze. I koga briga ako se pokae da eli ima pokrie za imovinu? Nikoga. ovjek je ve osuen i smijenjen. Imuan hrvatski branitelj ili general u ovom scenariju ne moe postojati, osim kao kriminalac i ratni zloinac. Drug Tito i dalje ivi u mnogim srcima. Vjeno. Upravo je parkirao autobus eli Toursa pred Banske dvore.

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!