www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 17 Listopad 2019
 
 
DJEAK S DRINE JE PIONIR BEATIFIKACIJE I NJEZIN ZLATNI A NE SREBRENI DEKO
Nedjelja, 21 Listopad 2012
U hvale vrijednom listu HRVATSKA VJERNOST, asopisu za Hrvatski martirologij, nabavljenom, ini mi se, u Borievcu, meu prilozima s meunarodnog znanstvenog skupa "Hrvatski muenici i rtve iz vremena komunistike vladavine", o rtvama u pojedinim biskupijama i redovnikim zajednicama, te pokrenutim postupcima za proglašenje svetima i blaenima, naišao sam i na tekst o DRINSKIM MUENICAMA i njihovoj beatifikaciji u Sarajevu 24.9.2011 god, autorice S.M.Ozane Krajai, FDC.

Kako sam i sam toga dana bio u Sarajevu, i kako sam prilino upoznat sa fenomenom Drinskih muenica, elim reagirati na tekst gore spomenute autorice. Nije sporan njezin dio teksta, u kojem govori o muenikoj smrti sestara usmrenih od strane etnika 1941, zbog etnike mrnje prema katolikoj vjeri, zbog sestrinske vjernosti Bogu i zavjetu istoe, bacanjem njihovih izmasakriranih tijela u hladnu Drinu...

Sporan je onaj dio teksta u kojem piše, da je knjiga poštovane s. Slavice Buljan "ZAVJET KRVLJU POTPISAN", objavljene 1996 god, sa doivljena 3 izdanja, najznaajnije i najopsenije djelo napisano o Drinskim muenicama, koje je svojevrsni znanstveni i duhovni temelj koji je omoguio pokretanje postupka beatifikacije... širei istinu širom svijeta.
Uz puno poštovanje prema spomenutoj knjizi, njezinim znanstvenim i duhovnim kvalitetama, te opsenosti, ne moemo se sloiti sa ocjenom, da je baš ona najznaajnije djelo u tom pogledu, koja sintagma NAJZNAAJNIJE DJELO je izvrtanje injenica i povijesni falsifikat, sve dotle dok se ne reagira na nju.

Najznaajnije djelo koje je omoguilo postupak beatifikacije se zove DRINSKE MUENICE, knjiga don Ante Bakovia, izašla 1990 god, dakle 6 godina prije, koja je napisana i koja se ita po cijelom svijetu na 9 svjetskih jezika, koja je bila glavna literatura za pisanje prvospomenute knjige, i u kojoj su tragine istine napisane "iz prve ruke", od glavnog i još jedinog ivueg svjedoka i oevidca, pionira beatifikacije, djeaka s Drine, za koga se, po ovom pitanju, olimpijskim rjenikom, moe rei da je, ne srebreni nego zlatni deko.

arko Mari, prof.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!