www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica > In memoriam > In memoriam > IN MEMORIAM - DR. BRANIMIR MOLAK
Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020
 
 
IN MEMORIAM - DR. BRANIMIR MOLAK
Petak, 02 Studeni 2012

Zagreb, 14. rujna 2012.

ZAGREB - Nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu je u 69. godini ivota preminuo dr. Branimir Molak, vrsni hrvatski energetiar, koji je esto upozoravao na neopravdana poskupljenja energenata, na „fantomsku“ formulu (na našem portalu ima nekoliko njegovih lanaka upravo na tu temu) prema kojoj se odreuje cijena naftnih derivata, kao i na posljedice privatizacije Ine.


Gosp. Branimir Molak, doktor tehnikih znanosti specijalizirao je naftno rudarstvo te nuklearnu i atomsku fiziku, radio je u Institutu "Ruer Boškovi", u INA-Naftaplinu, bio je glavni hrvatski inspektor za sigurnost nuklearke u Krškom kao i posljednji ratni zapovjednik sustava obrane, zaštite i spašavanja civilnog stanovništva.

Gosp. Branimir Molak bio je dugogodišnji cijenjeni aktivni lan Hrvatskog rtvoslovnog društva, aktivan sudionik na našim Kongresima.

Neka mu je laka hrvatska zemlja.


Pismo upueno ga Goranki Adam i gosp. Zvonimiru Erceg
MEUNARODNOM INSTITUTU ZA RAZVITAK HRVATSKE (MIRAH)

u ime Hrvatskog rtvoslovnog društva izraavam najdublju suut povodom smrti dragog nam suradnika, lana i prijatelja, znanstvenika svjetskoga glasa, dr. Branimira Molaka, predsjednika i utemeljitelja MIRAH-a. Njegova ekspertiza o problemima energetike, njegova zabrinutost za stanje u Hrvatskoj, njegovo proganjanje iz strunih dravnih slubi kada je nastojao utemeljiti sustav upravljanja krizama kad je isticao da je osnovno naelo sveukupnog upravljanja u krizama   da se moe nešto korisno uiniti i prije nego se kriza ili katastrofa dogodi, a i poslije samog dogaaja (iz njegova maestralnog referata: Što je upravljanje u krizama na našem kongresu,vidi: Zbornik radova etvrtog hrvatskog rtvoslovnog kongresa: O RTVAMA U RATU I U MIRU, Zagreb 2007. str. 89.) sve e nam to njegovim odlaskom nedostajati.

Neka mu je laka hrvatska zemlja, poivao u miru Bojem!

Zvonimir Šeparovi
predsjednik Hrvatskog rtvoslovnog društva
 
« Prethodna
 
Top! Top!