www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 17 Listopad 2019
 
 
GLAS IZ DIJASPORE: RUDI TOMI
Subota, 17 Studeni 2012
Granulo je svjetlo istine iz Haaga

Piše: Rudi Tomi

Današnji dan, 16. studenog 2012., bit e zabiljeen u povijesti hrvatskog naroda kao svjetlo istine (Lux veritatis), jer konano je Hrvatska osloboena od srpske agresije, etništva u Hrvatskoj i optube Srbije i Engleske o Oluji kao ''zloinakom pothvatu''.

Osloboenje utamnienih generala Ante Gotovine i Mladena Markaa nije moglo doi u bolje vrijeme, jer su u Hrvati bile izgubljene sve nade za njihovo osloboenje, odnosno za pobjedu istine, i kada se Hrvatska nalazi u najteim gospodarskim neprilikama i nacionalnoj ugroenosti i gdje se o domoljublju i katolianstvu posprdno govori.

U etvrtak je cijela Hrvatska, od Dubrovnika do Vukovara molila za generale. Desetci tisua branitelja i mnoštvo naroda u molitvi i bdijenju davali su potporu generalima, sluene su sv. Mise za pravedne presude. Braniteljske udruge organizirale su praenje haške presude na Trgu bana Jelaia u Zagrebu.  

Isto tako u hrvatskoj dijaspori mnogi bivši emigranti i iseljenici molili su se i postili za generale, a  na misnim slavljima u hrvatskim upnim crkvama okupili su se oni koji su mogli doi da se zajedniki pomole Bogu za osloboenje generala i dobrobit hrvatskog naroda. A na dan prikazivanja izlaska generala Gotovine i Markaa pratili smo snimke na tv-mreama, Internetu i YT, te se veselili s vama u domovini. 

Naši generali i hrvatski vitezovi (heroji) su ponovo zbliili domovinsku i dijasporsku Hrvatsku, kao što je to bilo poetkom devedesetih godina gad se je vodio oslobodilaki rat u Hrvatskoj. Haaški sud je  svojom pravednom  odlukom vratio hrvatskom narodu vjeru u istinu, vjeru u pobjedu i vjeru za bolju budunost.

Crkva u Hrvata propustila je jedinstvenu priliku - obznaniti pobjedu istine i pravde, nacionalne i vjerske osmišljenosti Boje pravednosti s odjecima crkvenih zvona u svim crkvama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u trenutku kada je bila izreena pravosudna presuda kojom su osloboeni generali Gotovina i Marka.  Današnji dan – petak 16. studenog 2012. treba proglasiti HRVATSKIM PETKOM, zapovjednim blagdanom, kojeg bismo slaviti svake godine u Kninu. 

Kako je njima (izrodima) danas?

Mi smo izrazili svoje suosjeanje s uznicima u molitvama i bdijenju, izrazili smo svoje zadovoljstvo njihovim osloboenjem u euforinoj manifestaciji domoljubne i rodoljubne svijesti, u pobjedonosnom zanosu o konanoj pobjedi nad svim zemaljskim i paklenim silama, koje su pokušale obešastiti pravednu borbu hrvatskog naroda za svoju slobodu i samostalnost Republike Hrvatske.

Nije potrebno iznositi imena onih koji su išli u Haag i krivo svjedoili o oslobodilakom radu u Hrvatskoj i optuivali generale za zloine nad srpskim puanstvom. Hrvatski narod znade njihova imena i ima tekstove njihovih izjava, pa bismo s pravom mogli oekivati optube protiv onih koji su odgovorni za amljenje Gotovine (7,5 godina) i Markaa (5 godina) u haškom zatvoru.

Isto tako, trebalo bi pozvati na odgovornost sve one brzopisne šarlatane, koji su u dnevnom tisku i na televizijama optuivali generale i blatili njihovu ast; optuivali hrvatsko vodstvo i hrvatske oruane snage suglasno s optubama iz Beograda i Pupovevim etnicima.

Vjerojatno nijedna osoba od toliko njih, koji su se uglavnom uhljebili u Jutarnjem listu, Slobodnoj Dalmaciji i Novom listu, nee se povui iz svojih kolumna, jer nemaju moralne odgovornosti niti ljudskosti, mada je oevidno da su sve njihove antihrvatske optube za ''zloine'' i njihova predvianja o drastinim kaznama generalima – promašaj. U odgovornoj urnalistici nema mjesta takvim karakterima u medijima, pa emo vidjet što e spomenuti dnevnici uiniti sa svojim pelivanima: Butkoviem, Lovrikom, Tomiem, Paveliem, Jergoviem, Paviiem, Deuliem i drugima. A braniteljske udruge moraju podnijetu tubu protiv njih jer su rušili hrvatski integritet.    

Zakljuna misao

Osloboenje hrvatskih generala od krivotovrnih optuba je transfuzija ponosa i morala hrvatskim braniteljima, od kojih su mnogi izvršili samoubojstvo kako bi dokazali svoju nevinost za zloine u borbi protiv agresije srpskog okupatora i etnike pete kolone. Osloboenje generala je takoer druga njihova i hrvatska - konana  pobjeda velikosrpstva. Sada e i naši mrtvi lakše poivati u masovnim grobnicama.

Predsjednik HBK i zadarski nadbiskup elimir Pulji je rekao: ''Raduj se, zemljo hrvatska, rat je završi! Rat je završio u Hrvatskoj, ali, naalost - u Srbiji samo mrtvi vide svršetak rata.

Ovi e današnji dogaaji imati stanoviti utjecaj na sveopu moralnu potporu hrvatskog itelja u domovinama – u RH i BiH, kao i u hrvatskoj dijaspori. Naime, poeli smo pomalo sumnjati u sebe, u Hrvatsku, pa ak i Boga, jer smo tolike godine bili izloeni nepravdama i progonima samo zato što smo eljeli, i što smo izvojevali slobodnu i neovisnu Hrvatsku.     

Ne smijemo dozvoliti da se hrvatske generale pokuša privatizirati za ''svoju stranku'', odnosno politiku idejnost, jer s tim bismo umanjili njihovu vrhunsku domoljubnu i vojniku vrijednost, što bi znatno štetilo opim hrvatskim interesima. Našim generalima, uzoritim ljudima i viteškom borcima treba ouvati njihov dignitet i utjecaj za više potrebe hrvatskog naroda, a to e vrijeme uskoro doi.

Najbitnije u ovom vremenu je ve uinjeno: pobijeene su sve mrane sile stranih neprijatelja, pobijeena je peta kolona u RH, pobijeeni su komunisti i jugonastalgiari; oitovana je moralna ništavnost nekih zastupnika u Saboru, nekih novinara u medijima i nekih udruga.

Moramo dignuti glavu i ponosno nositi hrvatski stijeg u Hrvatskoj i u svijetu, jer smo pred oima cijelog svijeta dobili najvee priznanje i odlije za zasluno i uspješno  osloboenje Lijepe naše, koja je najljepša zemlja na svijetu.

Hrvati, ostanite na svom ognjištima, u svojoj domovini, uklonite one koji vas progone, jer tuina nije mila. Mi koji smo bili politiki emigranti, i oni koji su se iselili, znamo kakva su to prokletstva: u tuini ne ostaju hrvatska potomstva , u tuini se umire prije smrti.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!