www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 02 Lipanj 2020
 
 
POVODOM BLAGDANA SVIH SVETIH DRUTVO ZA OBILJEAVANJE GROBITA VARADIN
Nedjelja, 18 Studeni 2012
Povodom  blagdana Svih Svetih Društvo za obiljeavanje grobišta Varadin - Posjetili grobišta rtava poratnih likvidacija i grobove hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

U spomen na rtve poratnih likvidacija Drugog svjetskog rata lanovi Društva posjetili su u srijedu, 31. listopada u 11,00 sati grobište Drvaka šuma gdje je poloen vijena i zapaljene svijea, a molitvi su se pridruili i lanovi udruge Hrvatski domobran.

Potom su svijee zapaljen i na grobištu u Gornjem Hrašanu, a poslije i na grobištu Gaj Strmec Podravski te na grobištu Leš Kotoriba … i ostalim grobištima tijekom tjedna…

Popodne istoga dana, 31. listopada 2012. lanovi Društva prikljuili su se izaslanstvu Opine Cestica te su vijence poloili i svijee zapalili na grobištima Pancerica Otok Virje i na grobištu Kriara u Lovreanu, a svijee su zapaljene i na grobovima poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Na groblju u Cestici na grobovima Mirka Bednjania i Janka Kukeca, a potom i na groblju u Natkriovljanu gdje je pokopan branitelj Mirko Lazar.

Vijenac je poloen i u Parku hrvatskih branitelja u Gornjem Vratnu, a svijee su zapaljene na grobovima preminulih vijenika Opine Cestica. Na sam blagdan Svih Svetih i Dušni Dan svijee su zapaljene i kod ostalih spomen obiljeja kao i na groblju u Varadinu, i to na groblju vojnika stradalih u Prvom svjetskom ratu, i kod spomenika pokopanim vojnicima u Drugom svjetskom ratu, a kojima je poratna komunistika vlast odstranila grobne spomenike po preuzimanju vlasti 1945. godine.Predstavnici povjerenstva Društva za Republiku Sloveniju svijee su zapalili na grobištima u okolici Velenja i Celja, a lanovi Društva iz Virovitice posjetili su grobišta i spomen obiljeja u gradu i okolici .

Za Društvo za obiljeavanje grobišta zapisao Franjo Talan, predsjednik
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!