www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Ponedjeljak, 21 Rujan 2020
 
 
VIDEO OSKARA ARUNIA: TJEDAN POSLIJE HAAKE PRESUDE - DIVERZIJE PROTIV HRVATSKE
Subota, 24 Studeni 2012

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

TJEDAN POSLIJE HAAŠKE PRESUDE - DIVERZIJE PROTIV HRVATSKE
Preporuujemo video gosp. Oskara Šarunia

http://www.youtube.com/watch?v=AVkhPmY_uo0

Fotografije: Damir BorovakNikola Debeli

Govor na Tiskovnoj konferenciji u Zagrebu u Domu Specijalne policije

Petak, 23. studenog 2012.,  11,00 sati

Poštovani generale Mladen Marka,
Poštovani lanovi Koordinacije braniteljskih udruga,

Dragi prijatelji,

Prof. Šeparovi je u potpunosti obuhvatio bitne sastavnice, pa u se ja kratko zadrati samo na dva detalja, tonije pitanja hrvatskoj vlasti od kojih prvo glasi:

Što je hrvatska vlast poduzela u povodu izjava nekih srbijanskih dunosnika i udruga  vezanih uz kvalifikaciju Obrambenog domovinskog rata te u povodu javnog i grubog vrijeanje RH paljenjem u Beogradu hrvatske dravne zastave. Ne treba podsjeati da ste se pod tom zastavom, pod tim simbolom Hrvatske borili i ginuli vi, hrvatski branitelji.

Slian teak incident dogodio se i tijekom Europskog rukometnog prvenstva u Srbiji kada se hrvatska himna Lijepa naša nije ni ula od zviduka i galame, a neki hrvatski navijai su fiziki napadnuti i ozlijeeni. Vrijeanjem dravne  zastave i himne kao i Domovinskog rata nanosi se teška uvrijeda svakom graaninu RH, hrvatskoj vlasti i hrvatskoj dravi. Po mom saznanju, javnost nije dovoljno upoznata koju mjeru zaštite nacionalnog i dravnog identiteta je u oba sluaja  poduzela hrvatska vlast.  Je li uputila prosvjednu nota, je li povuen hrvatski veleposlanik na konzultacije ili je iskoristila neki trei, još eksplicitniji, oblik prosvjeda.

Drugo pitanje hrvatskoj vlasti glasi je li dovoljno uinjeno na iznalaenju i procesuiranju odgovornih za masovne zloine protiv hrvatskih civila i zarobljenika. Ta, blago reeno,  leernost kad se radi o ubijanju Hrvata, koja je prisutna od Bleiburga i Krinog puta preko udbaških likvidacija do Domovinskog rata, prerasla je u krajnje opasnu i gotovo prešutno prihvaenu doktrinu da je  nekanjeno ubijanje Hrvata prirodno i samorazumljivo. Prenaglašavanje navodnih zloina poinjenih s hrvatske strane  bez da vlast odgovori dokumentiranim podacima o svim rtvama pa tako i o rtvama Škabrnje, Voina, elija i desetina drugih stratišta, vrlo je opasno jer tko šuti taj se slae, qui tacet consentire videtur. Na taj nain ta krivotvorina o hrvatskim 'grijesima', a ula se i poznata optuba za genocidnost, zahvaljujui slabosti hrvatske vlasti  i beskrupuloznoj  protuhrvatskoj propagandi, postaje istina.  Stoga ponavljamo pitanje: je li hrvatska vlast dovoljno uinila i ini na istraivanju, osvjetljavanju i procesuiranju svih zloina bez obzira tko je poinitelj a tko rtva? Za 86 ubijenih u Škabrnji kaznu je izdravala, i to djelomino, samo jedna osoba, a za 46 ubijenih u Voinu, od ega trojica razrezani motornom pilom, a dvojici sjekirom odsjeena glava, nije, po nekim podacima, odgovarao nitko. Je li to dolino ponašanje vlasti jedne ponosne, pravne, demokratske i suverene drave?

Oekujemo s pravom da institucije RH poduzmu sve potrebne diplomatske korake u smislu zaštite hrvatske drave i hrvatskih nacionalnih interesa. Hvala.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!