www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 29 Oujak 2020
 
 
VUKOVARSKI HDZ: "UVOENJE IRILICE SRAMOTAN I DRZAK ZAHTJEV"
Petak, 25 Sijeanj 2013
Vukovarski HDZ: "Uvoenje irilice sramotan i drzak zahtjev" 

Vukovarski HDZ reagirao je priopenjem na juerašnju izjavu predsjednika Vlade Zorana Milanovia na saborskom aktualnom satu vezanu uz mogunost odgode uvoenja irilice u ravnopravnu slubenu uporabu u Vukovaru. Poruio je kako se i dalje protivi uvoenju dvojezinosti u Vukovaru jer smatra kako je rije o "sramotnom i drskom zahtjevu". Iz vukovarskog HDZ-a navode kako je vukovarski gradski Statut koji je izglasan 2009. godine u skladu s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina i nedvojbeno je da iz njega ne proizlazi pravo upotrebe dvojezinih natpisa, što potkrepljuje i naputak Ministarstva uprave. 

Predsjednik Vlade Zoran Milanovi odbacio je juer mogunost odgode uvoenja irilice u ravnopravnu slubenu uporabu u Vukovaru, poruujui kako je rije o propisima koje je donijela HDZ-ova veina i gradska koalicija HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starevia i SDSS-a. 

Sramotan je i drzak zahtjev za uvoenje dvojezinosti u gradu u kojemu 1991. upravo pripadnici srpske nacionalne manjine, uz pomo brae iz Srbije, nisu poštovali ni temeljno ljudsko pravo pravo na ivot Hrvata i branitelja, nego su svojim naoruanjem, mrnjom i irilicom eljeli zbrisati sve hrvatsko u Vukovaru, navodi se u priopenju HDZ-a te ocjenjuje alosnim i jadnim da premijer i ministri, a njima uz skute i vukovarski gradonaelnik, u ovako ozbiljnom trenutku svoju nesposobnost skrivaju iza parole "To su napravili oni prije nas". 

http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews[tt_news]=198904&tx_ttnews[backPid]=850&cHash=1099a8f569
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!