www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 04 Oujak 2021
 
 
KARDINAL BOZANI PRIMIO DR. JUDITH REISMAN
Subota, 02 Veljaa 2013
Kardinal je izrazio aljenje zbog medijskog lina kojem je dr. Reisman izloena u Hrvatskoj te zabrinutost zbog sve vee prisutnosti jednoumlja u javnom prostoru u kojem se sve više mogu prepoznati elementi govora mrnje i iskljuivosti

Zagreb, (IKA) - Zagrebaki nadbiskup kardinal Josip Bozani primio je u petak 1. veljae u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu ameriku znanstvenicu dr. sc. Judith Reisman, priopio je Tiskovni ured Zagrebake nadbiskupije.

U razgovoru, dr. Reisman je kardinala upoznala sa svojim istraivanjima utjecaja koji je na poimanje i vrednovanje ljudske seksualnosti izvršio svojim etiki upitnim eksperimentima Alfred Kinsey kao i kasnijim djelovanjem njegova institut. Istaknula je da je utjecaj Kinseyeve ideologije vidljiv i u spolnom odgoju koji je uveden u Hrvatskoj, a koji nee djeci i mladima pomoi u njihovom integralnom razvoju, nego koji namee ideologiju koja ignorira osnovne postavke ljudske antropologije i koji moe izazvati mnoge opasne posljedice za razvoj djece i mladih, što pokazuju i statistike iz zemalja u kojima je takav spolni odgoj uveden.

Kardinal Bozani zahvalio je dr. Reisman na njezinom znanstvenom prinosu društvenoj raspravi o spolnom odgoju u javnim školama. Izrazio je aljenje zbog medijskog lina kojem je izloena u Hrvatskoj te zabrinutost zbog sve vee prisutnosti jednoumlja u javnom prostoru u kojem se sve više mogu prepoznati elementi govora mrnje i iskljuivosti, osobito spram onih koji drugaije misle.

Posebno je izrazio aljenje što su se u taj neprofesionalni i nedemokratski odnos spram dr. Reisman ukljuili i neki politiari te lanovi akademske zajednice, a koji bi morali po naravi svog poziva promicati razvoj ljudskih i demokratskih prava meu kojima su i vrlo vana prava na slobodu izraavanja mišljenja i predstavljanja zakljuaka znanstvenog istraivanja, stoji u priopenju Tiskovnoga ureda Zagrebake nadbiskupije.

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=148020
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!