www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 29 Oujak 2020
 
 
PRIJEDLOG PREDSJEDNICE RUE TOMAI ZASLUUJE POZORNOST!
Subota, 02 Veljaa 2013
U Veernjem listu od 31. sijenja na 4 stranici predsjednica HSP-a "Dr. Ante Starevi" Rua Tomaši je objavila svoj prijedlog o svehrvatskom pravaškom saboru, nakon što je iz HSP-a izbaen gospodin Anto api, zbog kojega je ona i napustila HSP. Njezin prijedlog je uvjetovan time da za novog predsjednika bude izabran mlai svima prihvatljiv sposoban ovjek Hrvat pravaš. Tako da se nitko od postojeih predsjednika ne bi birao za novog predsjednika. Prijedlog izgleda dosta pošten bez ikakvih karijeristikih nakana gospoe Tomaši. I to je jako dobro. No pitanje je kako ovakav prijedlog prihvaaju ostali predsjednici pravaških stranaka. Da li bi se oni mogli odrei svojih predsjednikih poloaja zbog bilo kakvog pravaškog ujedinjenja i pobjede na sljedeim izborima.
Zato mi smatramo da bi postojei predsjednici mogli postati dopredsjednicima ili lanovima najuega vodeeg pravaškog novog tijela, kako ga se god nazvalo. Bitna je tu i sama ideologija pravaša. Svi oni koji odbacuju ili napadaju bilo kojega od hrvatskih dravotvornih prvaka od dr. Ante Starevia do Franje Tumana nisu istinski hrvatski pravaši. To je bitni temelj pravaške ideologije u naše vrijeme. Mi smo duhom veliki ali brojem manji narod koji mora voditi brigu o svehrvatskom narodnom jedinstvu i toleranciji svih koji su se borili za suverenost i opstojnost Hrvatske.

Sada je novo vrijeme za ujedinjenje pravaštva u jednu jedinstvenu Hrvatsku stranku prava, a da dr. Ante Starevi bude jedini ije bi se slike nalazile na svim najbitnijim mjestima. Nauk dr. Ante Starevia je pravaška Biblija u kojoj se nema što oduzeti ili dodati. Pisao je ponajviše u dvije novine svojega vremena od kojih se jedna zvala "Sloboda" a druga "Hrvatska". Iz tih je se razloga 1965. godine ilegalni HNP nazvao "Slobodna Hrvatska", a odatle proizlazi i ime Savjeta Slobodne Hrvatske, koji djeluje u zajedništvu sa Klubom obnovitelja HSP-a. Zato pozdravljamo prijedlog gospoe Rue Tomaši za pravaškim saborom jedinstvenog HSP-a.

U to ime prijedlog podrava i Klub obnovitelja HSP-a i Savjet Slobodne Hrvatske.
SSH
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!