www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 29 Oujak 2020
 
 
U ZAGREBU PREDSTAVLJENA UDRUGA "GRADIMO PELJEKI MOST"
Utorak, 05 Veljaa 2013
U Zagrebu predstavljena Udruga „Gradimo Pelješki most“

U etvrtak, 31. sijenja 2013. u Zagrebu, Opatika ulica br. 10, u prelijepoj Zlatnoj dvorani ispod freske Celestina Medovia: “Dolazak Hrvata na more“, javnosti je predstavljena Udruga „Gradimo Pelješki most“. Tom su prigodom novinarima i uzvanicima lanovi Udruge predstavili ovaj veliki projekt, koji bi povezao domovinsku i iseljenu Hrvatsku, jer elja je da se u projekt ue zajedno za dobrobit nam domovine Hrvatske. Stoga je u projekt ukljuena i najvea krovna udruga Hrvata u svijetu, Hrvatski svjetski kongres (HSK), što je na predstavljanju istaknula predsjednica Udruge Branka Šeparovi. Meu uvaenim gostima i uzvanicima sveanog predstavljanja, biljeimo nazonost dr. Slavena Letice, Antuna Vrdoljaka, ratnog gradonaelnika Dubrovnika, Pere Poljania, fra Joze Zovka, koji je tom prigodom blagoslovio budui most i sve nazone, vl. Zlatka Korena, upnika nacionalnog svetišta Majke Boje Bistrike, Ante Belje i dr.


- Mi, lanovi-osnivai Udruge "Gradimo Pelješki most" vjerujemo da su ova teška olovna vremena, crne misli i depresivni ljudi, samo ruan privid. Sunce uvijek ispoetka raa novi dan, a ljudi u njegovoj svjetlosti i toplini imaju sve šanse svijeta i svoju punu sudbinu. 
Odluili smo okupiti narod kako bi prikupili novac za gradnju Mosta: Poveznice naše dravne granice, vane prometnice, ali i novog optimizma i zajedništva hrvatskog naroda. Mi emo vam rei što smo isplanirali, a vi ete pitati sve što vas zanima. Jedan centimetar mosta košta tisuu eura, jasno, moe i manje i više, ovisno o procjenama i mogunosti svakog ovjeka. Vano je da Most sagradimo sami, bez lobija, zamki i prevaranata. Most e biti sagraena poezija u prostoru a mi emo vas podsjetiti na našeg Ivu Andria koji je opjevao Most: 

"… mostovi su vaniji od kua…
  … podignuti uvijek smisleno, na mjestu na kojem se kria najvei broj ljudskih potreba
       trajniji od drugih graevina i ne slue niemu što je tajno ili zlo…",

naglasila je prigodom predstavljanja Udruge, njezina predsjednica Branka Šeparovi. Tom je prigodom naglasila kako su lanovi inicijativnog odbora, kao primjer drugima uplatili centimetar (1000 eura) za izgradnju mosta, a takoer je to uinila i braniteljska udruga „Zavjet“,koja okuplja branitelje iz Hrvatske, BiH i dijaspore, Rozalija Bartoli, predsjednica iz udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebake upanije, te najavljena vea uplata popularnog Zvonimira Bobana.

-'Imamo apsolutno pozitivan projekt u kojem moemo sebi i našem narodu dokazati da se s malim djelima, ali s velikim planom moe initi velika djela', kazao je potpredsjednik Udruge za Pelješki most Dragutin Plahutar.U kraem prigodnom  umjetnikom program Matoševe i Andrieve stihove izrekao je priznati hrvatski glumac Zlatko Vitez, dok je autorsku pjesmu o Pelješkom mostu uz klavirsku pratnju svoga sina, otpjevao 100% ratni vojni invalid Mario Filipi.

eljka Leši
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!