www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 29 Oujak 2020
 
 
U SELU ZAVALJE KOD BIHAA UBIJEN FRA MILE IVANI
Nedjelja, 10 Veljaa 2013
BIHA – UPA ZAVALJE 19. velj. 2013.


Fra Mile Ivani pronaen je u subotu mrtav u upnoj kui u selu Zavalje, dvadesetak kilometara od Bihaa. upnika je pronašla mještanka, koja mu je trebala oistiti kuu, zbog ega je imala klju od kue. upa Zavalje, iako se nalazi u Bosni i Hercegovini, pripada Gospiko-senjskoj biskupiji. 

Vršilac dunosti komesara policije Unsko-sanskog kantona Marijan Šimi potvrdio je da je beivotno tijelo fra Ivania pronaeno u upnoj kui.
Najviše ozljeda nesretni sveenik, kojemu je u upnu kuu provaljeno u zadnje vrijeme ve dva puta, imao je najviše ozljeda na glavi

Mile Ivani roen je 29. rujna 1935. godine u upi Zavalje, a za sveenika je zareen 1963. na Uskrs pa je poetkom travnja ove godine planirao proslaviti 50. obljetnicu sveeništva odnosno zlatnu Misu. Od 1997. godine Ivani je bio upnik u Zavalju, gdje ga je doekala spaljena crkva i upni stan.

U upnu kuu u Zavalju ve je bilo dva puta provaljivano. Zadnji put 1. veljae ove godine kad su dvojica maskiranih provalnika ušli nou u upnu kuu, a prije toga, pred Boi prošle godine, iz upne kue otueno je oko 25.000 kuna namijenjenih popravku krova.

Više informacija o ovom sluaju bit e poznato nakon policijske istrage.

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!