www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 29 Oujak 2020
 
 
VUKOVARCI KOD JOSIPA LEKE: PITANJE VUKOVARA ELIMO RIJEITI JEDNOM I ZAUVIJEK!
Nedjelja, 10 Veljaa 2013

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=17429:vukovarci-kod-josipa-leke-pitanje-vukovara-elimo-rijeiti-jednom-i-zauvijek&catid=9:politika-i-drutvo&Itemid=11#

Razgovori predstavnika Stoera za obranu hrvatskog Vukovara s predsjednikom Sabora su u tijeku, a uoi sastanka lan predsjedništva Stoera Ivica Komši rekao je da su došli predati zahtjeve predstavnicima dravnih vlasti te kako oekuje da se to pitanje riješi jednom zauvijek.Predstavnici Stoera za obranu hrvatskog Vukovara na elu s predsjednikom Tomislavom Josiem došli su u 11 sati na Markov trg kako bi osobno uruili dravnom vrhu zahtjeve objavljene na prosvjednom skupu u Vukovaru 2.veljae, ukljuujui i protivljenje uvoenju irilice u Vukovaru.

Predsjednika Stoera Josia najprije je primio predsjednik Sabora Josip Leko, a nakon toga primit e ih predstavnik Vlade RH, a na kraju je zakazan i susret s predsjednikom Ivom Josipoviem u 13 sati na Pantovaku.

Razgovori s predsjednikom Sabora su u tijeku, a uoi sastanka lan predsjedništva Stoera Ivica Komši rekao je da su došli predati zahtjeve predstavnicima dravnih vlasti te kako oekuje da se to pitanje riješi jednom zauvijek.

Potporu stoeru svojim prisustvom dali su predstavnici koordinacije braniteljskih udruga grada Zagreba: predsjednik Upravnog odbora Damir Loborec, pred radnih tijela ing. Ivica Matoševi, ing. Miljenko Baun, lan predsjedništva Hrvatskog rtvoslovnog društva Dragutin Bauman.

U Josievoj pratnji bili su lanovi stoera Damir Maduna i Ivica Komši.

Razgovori u Saboru su u tijeku.

NE! irilici u 'Gradu heroju'

Podsjetimo, na skupu u Vukovaru na kojem se 2.veljae prosvjedovalo protiv uvoenja irilice u 'Gradu heroju', okupilo oko 20.000 graana iz cijele Hrvatske, a Stoer za obranu Hrvatskog Vukovar predstavnicima dravne vlasti uputio je zahtjeve.

Izmeu ostalog zatraili su poduzimanje svih radnji na otkrivanju i procesuiranju ratnih zloina i zloinaca, promptno i bezuvjetno zaustavljanje svih radnji vezane za provoenje Zakona o pravima nacionalnih manjina, propisanih Ustavom, dok se ne ispoštuju svi Zahtjevi ovdje navedeni.

Od hrvatske vlade i hrvatskog Sabora zatraili su da odmah zaponu sa promjenom Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, u smislu da se taj Ustavni zakon po toki 12, ne primjenjuje na grad Vukovar i njegovu okolicu. Takoer, postavili su zahtjev za javnu raspravu u Saboru RH kojoj e nazoiti i lanovi ovog Stoera, vezanu za nasilno i bezuvjetno provoenje Zakona o nacionalnim manjinama.

Dodali su i zahtjev o provedbi Zakona o prebivališnoj i boravišnoj adresi svakog graanina grada Vukovara. Od vijenika gradskog Vijea grada Vukovara da odmah i bezuvjetno prekinu svako daljnje postupanje prema ureivanju Statuta grada, a kojim bi se pravno omoguilo provoenje ravnopravne uporabe srpskog jezika i pisma.

Od gradonaelnika grada Vukovara, g. eljka Saboa, zahtjevaju da se u roku od dva dana javno ogradi od zahtjeva za uvoenje srpskog jezika i pisma u slubenu uporabu u Vukovaru, a ako to ne uini, da podnese ostavku na dunost gradonaelnika.

Marinko Bobanovi/dnevno.hr

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!