www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Subota, 06 Lipanj 2020
 
 
IRILICOM E SE DOGODITI NOVO PROTJERIVANJE HRVATA
Nedjelja, 10 Veljaa 2013
Na tribini pod nazivom Dvojezinost u Vukovaru, koja je odrana sino (7. veljae 2013.) u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu, ocijenjeno je da je popis stanovništva, prema kojem u tom gradu ivi više od 33 posto pripadnika srpske nacionalne manjine, nevjerodostojan te da e se uvoenjem irilice dogoditi novo protjerivanje Hrvata iz toga grada.

 O uvoenju dvojezinih natpisa i irilice u Vukovaru govorili su predsjednica Saveza udruga obitelji zatoenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir, dopredsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata Boris Herman te predsjednik udruge Concordia Rediviva Gordan Bodog.

Uvoenjem irilice dogodit e se novo protjerivanja Hrvata iz Vukovara, ocijenila je Alvir te dodala kako e to pogodovati novom zapošljavanju Srba. Smatra kako irilica simbolizira agresiju i sve što je u njoj poinjeno nad Vukovarcima.

Svaka ulica u Vukovaru je mala Ovara, rekla je dodavši kako je svaka druga kua u dijelovima Vukovara gdje su ivjeli Hrvati spomenik. Alvir je ocijenila kako je popis stanovništva nevjerodostojan te pozvala vlast da provjeri podatke popisa u Vukovaru. Registar komunalnih naknada jednostavno moe otkriti koliko Srba ivi u Vukovaru, rekla je dodavši kako mnogi iz Srbije dolaze na posao i po plau u Vukovar.

Herman je ocijenio kako je upitna provedba popisa puanstva te dodao je kako je agresijom ve prije promijenjena demografska slika Vukovara. Istaknuo je i kako je nedavnim skupom protiv irilice u Vukovaru upuena kritika sadašnjoj koalicijskoj vladi, koja, kako je rekao, za uvoenje dvojezinosti skida odgovornost sa sebe i prebacuje ju na mjesne vlasti, kojima u sluaju neprovedbe zakona prijeti sankcijama.


http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews[tt_news]=201046&tx_ttnews[backPid]=850&cHash=362d60d313

Na fotografiji: Ljiljana Alvir
Arhiva HD
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!