www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 20 Sijeanj 2021
 
 
MLINARI U NOVINARSKOM DOMU
Subota, 23 Veljaa 2013
(Desnica puni proraun, a ljevica ga troši )

 Da je ljevica vezana uz siromašne i eksploatirane, a desnica uz krupni kapital, to su nas uili u komunistikim školama. Da je ljevica i desnica, u današnjim prilikama, odnos prema nacionalnom suverenitetu i identitetu, nama je to dobro poznato. Desnica je za Hrvatsku, a ljevica za Jugoslaviju i sline nenarodne opcije. To što mi odavno znamo, vjerovali ili ne, ovih dana su potvrdili, svjesno ili nesvjesno, i veinski lijevo liberalni znanstvenici, njih šestorica doktora društvenih znanosti, sociolozi i politolozi, u raspravi o hrvatskoj ljevici danas, u Novinarskom domu, na okruglom stolu Veernjeg lista, koji, dan poslije, u izvješu sa skupa piše krupnim slovima: "Uglavnom su se sloili da na lijevo ili desno utjee naslijee... Ovisno što su nam bili preci. Partizani ili ustaše, NOB ili NDH." A ha. Što se tie naših predaka i dvije spomenute strane, mi to dobro znamo, znaju i mala djeca, znaju i ptice na granama, koja strana se borila za Jugoslaviju, a koja za Hrvatsku, pa je, s tim u svezi, ova ocjena lijevo liberalnih znanstvenika veliki korak naprijed prema dovoenju stvari na svoje mjesto. " 'ebe se ljudima danas i za ljevicu i za desnicu." I to se moglo uti iz usta jednog doktora, preko dotrajalog mikrofona ruske proizvodnje.
Ovim polupristojnim glagolom, poluglasno je, i pisac ovih redaka opsovao današnjeg govornika dr. Ivana Šibera, i dan danas deklariranog ljeviara. " 'ebo Te onaj koji Ti dade ime Ivan." Psovka se dogodila sredinom mranih 70 - ih godina. Mladi profesor politike psihologije je studentima objašnjavao fenomen frustracija, koje su posljedica; socijalnih, ljubavnih, obiteljskih, zdravstvenih itd nezadovoljstava, i da su studenti bukai iz 1971.godine na zagrebakim ulicama, tipian primjer takvih frustracija. Studenti bukai su dakle bukali kao volovi. A da bi se ispravno objasnilo i razumjelo studentsko nezadovoljstvo i ulino demonstriranje, proizišlo iz nasilnog tito pendrekaškog zaustavljanja Hrvatskog proljea i grubog trganja njegovih pupova, visibaba i ljubiica, potrebno je na leima nositi teški hrastov kri hrvatske desnice. Kada su sintagme; Karl Marks, Friedrich Engels, ruska revolucija, radnika klasa, industrijalizacija, evropska ljevica i tome slino poele kontaminirati dvoranu, dr. Stipe Bujdo, koji je došao samo zbog dr. Nine Raspudia, me pozvao da iziemo vani, jer ovi svašta melju, pa mu je muka. Izišao sam u prostrani kafi, odmah iza vrata, i mislei na Bujdine mlinare, laganu glazbu iza šanka sam doivljavao kao popularnu pjesmu: Na po-to-ku u sred ga-ja vo-de-nica me-lje sta-ra.

Spomenuta kontaminacija nije smetala lijevo desnoj tv voditeljici Hloverki iz prvog reda. Sveprisutni ljevo desni Milan Bandi je ovoga puta poslao svog izaslanika Duška Ljuštinu, a oko vrata se jedno vrijeme motao tip, potpuno slian, da oprostite, Lordanu Zafranoviu. Desnica puni proraun, a ljevica ga troši. Rekao je jedan od govornika. To nam i treba kad nismo izvršili lustraciju. Dobacio je netko iz zadnjih redova. Na ovom dominantno ljeviarskom skupu dogodio se i jedan mali incident. Dvojica su vodila glasnu prepirku oko bijelog luka, koji se ne bi trebao jesti kada se ide na ovakve zatvorene skupove.               
 

arko Mari, 23. veljae 2013. Zagreb
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!