www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Petak, 05 Lipanj 2020
 
 
NEKANJENI ZLOINI
etvrtak, 14 Oujak 2013
http://hr.radiovaticana.va/news/2013/03/13/neka%C5%BEnjeni_zlo%C4%8Dini/cro-672993

Kad se ve zna datum izbora hrvatskih predstavnika za lanove europskog parlamenta nakon 1. srpnja ove godine, Katoliki tjednik "Glas Koncila" u komentaru najnovijeg broja ocjenjuje da je posljedica antihrvatske politike sve bre propadanje hrvatskih sela, depopulacija itavih podruja i sadašnja gospodarska kriza s prateim osiromašenjem sve širih krugova hrvatskoga stanovništva. Pritom Mikleni istie da je u prvome redu za to odgovorna vlada i pojedina ministarstva jer ne vode jasnu dravnu politiku interesa hrvatskih graana da osobito na gospodarskim podrujima ouvaju i zajame odrivost i razvitak". Stoga je opravdano pitanje je li i koliko Hrvatska spremna za Europsku uniju i koliko e nas to koštati, premda se istie da e moi dospjeti do potrebnih fondova, ali se ne spominje koliko e Hrvatska tim fondovima morati pridonijeti.
Komentirajui danas u subotu prikazan film na Hrt-u o Zvonimiru i Julienne Buši, Ivica Šola u Glasu Slavonije meu ostalim piše: Kod Bušia teror nije bio sredstvo ni svrha pothvata u koji su se upustili. Sve je bilo zamišljeno kao neka vrsta 'performansa', odnosno skretanja pozornosti na sustavni terorizam jedne totalitarne drave (SFRJ), drave iji je terorizam prema neistomišljenicima od 1945. pa nadalje, do danas ostao nekanjen.
 
To je bio sustavni dravni terorizam koji je, u Jugoslaviji i emigraciji, ubijao, proganjao i zatvarao drugaije uz prešutno odobravanja ili ignoriranje slobodarskoga svijeta u koji se naivno uzdao Buši, svijeta i drave (SAD-a) koja je Bušia osudila kao terorista, a Jugoslaviju uz pomo Miloševia do zadnjega dana odravala na ivotu, tolerirajui Miloševiev ustavno-pravni i fiziki terorizam. I da ironija bude konana, Buši je pravomono presuen i izdrao je kaznu, Miloševi nije, bezono umrijevši u strogo kontroliranom zatvoru, zakljuuje autor sa znakom upitnika.
Nama ostaje i nakon priloga koji slijedi tisuu pitanja o tome zašto se ne procesuiraju krvnici nakon drugoga svjetskoga rata i kako to da su oni koji ih raskrinkavaju umrli pod nerazjašnjenim okolnostima. Mentalitet ondašnjih progonitelja ini se da se još otima istini.
 
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!