www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
etvrtak, 09 Srpanj 2020
 
 
DARIO KORDI UPUTIO PISMO SUDIONICIMA HUMANITARNOG KONCERTA U BEU
etvrtak, 25 Travanj 2013
http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/ostalo/prilozi-graana/14962-dario-kordic-uputio-pismo-sudionicima-humanitarnog-koncerta-u-becu.html

„Prolazim jedinstvenu, osebujnu Kristovu školu"

Ljubljena moja brao i sestre u Kristu i hrvatskome rodu iz Bea i diljem Austrije!
Ovo je dan što uini Gospodin!

Ispunjen Duhom Svetim, duboko sam ganut i neizmjerno radostan što svi vi, veerašnji sudionici na humanitarnom koncertu u Beu, iskazujete kršansku, bratsku i sestrinsku blizinu s mojim najmiliji; djecom Vladimirom, Marijom i Elizabetom, suprugom Venerom i sa mnom. Darujui nam ljubav svojih plemenitih i velikih srca svi vi na najbolji nain oivotvorujete Kristovu temeljnu zapovijed: "Ljubite jedni druge kao sto sam ja ljubio vas"!

 Najiskrenije elim da se svi veeras s velikim ponosom, ljubavlju i zahvalnošu prisjetimo svih naših hrabrih hrvatskih branitelja, osobito poginulih i teško stradalih hrvatskih junaka koji svoje mlade, blaene i iste ivote i dijelove tijela, kao Svetu rtvu ugradiše na Oltar Uskrsle hrvatske drave i krvlju obranjene hrvatske hercegbosanske grude. Snano osjeam meu svima nama golemu ast, milinu i zadovoljstvo što Bojom milošu mogasmo biti djeli velebne hrvatske povjesnice u Domovinskom ratu koju svojom Svetom krvlju pisaše istinski hrvatski heroji-naši besmrtnici.

elim iz sve duše zazvati blagoslov našeg Premilog Uskrslog Spasitelja i Otkupitelja na sve vas, vaše drage obitelji, organizatore ove veeri-doista milosrdnog dijela ugledne Hrvatsko-austrijske zajednice, HSKK Busovaa i sve hrvatske klubove koji djeluju u Beu, kao i popularni hrvatski glazbeni sastav „Gazde", razigranu Kristovu mlade iz HKD Busovaa i Tomislavgrad iz Bea, duo „Domazina" i sve plemenite potpomagatelje i sudionike ove dobroiniteljske veeri.

Kada danas promatram svojih, skoro 16 god. zatoeništva, prvo što pomislim je kako je ovo doista moje najmilosrdnije ivotno razdoblje u Kristu, jer u uzama doivjeh udesni susret sa Svemoguim Bogom. S ushitom i golemom zahvalnošu prolazim jedinstvenu, osebujnu Kristovu školu u kojoj Predragi Nebeski Otac brusi, usavršava i oplemenjuje moju dušu. S ljubavlju kroim Gospodinovim stopama, s radošu nosei svoj maleni kri, prikazujui ga našem Stvoritelju za dobro i boljitak svojeg najljubljenijeg hrvatskog naroda.

Primjeri dobrote

Kordi Najiskrenije elim da se svi veeras s velikim ponosom, ljubavlju i zahvalnošu prisjetimo svih naših hrabrih hrvatskih branitelja, osobito poginulih i teško stradalih hrvatskih junaka koji svoje mlade, blaene i iste ivote i dijelove tijela, kao Svetu rtvu ugradiše na Oltar Uskrsle hrvatske drave i krvlju obranjene hrvatske hercegbosanske grude. Kako Sv. Pavao divno klie: "Gdje je Duh Gospodnji tu je sloboda", tako se i ja osjeam potpuno slobodan u Kristu. Skrušeno molim Presveto Trojstvo da se u mojem ivotu u potpunome ostvari Sv. Boja volja! Kroz posvemašnje moje zatoeništvo ispreplelo se toliko divnih neraskidivih veza s Hrvatima Bea i Austrije da uistinu mogu uskliknuti SLAVA I HVALA Milosrdnom Bogu što mojoj djeici , supruzi i meni, dodijeli toliko mnoštvo anela uvara koji nas svo vrijeme krijepiše, snaiše i veseliše.

 Istaknut u samo nekoliko prelijepih primjera koji oslikavaju zašto su Hrvati Bea i Austrije perjanice ustrajne potpore mojoj obitelji. Sve je poelo svakogodišnjim dolascima dobrog, blagog i samozatajnog Vinka Petrovia i prijatelja vlakom iz Bea u haaški pritvor, nastavilo redovitim posjetima stotina hrvatskih mueva i ena u zatvor Karlau u Grazu u kojem boravim ve 7 godina. Blizu je i desetljee kako Hrvatska katolika misija u Beu na elu s veleasnim fra Ilijom Vrdoljakom i njegovim sadašnjim asnim nasljednikom fra Josipom Korenom, fratrima,asnim sestrama i tisuama milih hrvatskih vjernika na poseban nain iskazuje ljubav mojoj obitelji.

Zasluuju isticanje i veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Bakota i generalni konzul Branimir Lonar koji od svojeg dolaska na asnu slubu u Austriju, ljeta 2010. redovito pohode, kako mene tako i sve ostale hrvatske zatoenike.

I za kraj nešto što je kao izravan plod dobrote Hrvata Bea ugledalo svijetlo dana prije pola godine-knjiga dokumenata i svjedoanstava o mojem sudskom procesu i uzništvu koju prirediše plemeniti i odluni domoljub Miroslav Piplica i hrvatski branitelj i novinar Mladen Pavkovi uz pomo dinih hrvatskih mueva iz Bea i okolice.

Svi vi, ljubljena moja brao i sestre, ostvariste jedno od blaenstava: "Blaeni i milosrdni, jer e milosre postii"!

Uz izricanje velikog hvala, opet hvala, sve vas ljubi uvijek vaš brat i prijatelj

Dario Kordi
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!