www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Nedjelja, 27 Rujan 2020
 
 
Poziv pripadnicima hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine - HRVATSKI SVJETSKI KONGRES
Ponedjeljak, 11 Svibanj 2009
Poziv pripadnicima hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine 

elja i namjera nam je skrenuti pozornost na aktualnu i vrlo ozbiljnu injenicu da se u ratu izvršeno etniko išenje nastavlja i u mirovnom razdoblju i da se broj Hrvata u Bosni i Hercegovini iz dana u dan drastino smanjuje, bilo putem svjesnog brisanja Hrvata iz matinih knjiga, sa popisa biraa ili nametnutih administrativnih poteškoa, kako bi se ljudima oteao ivot i natjeralo ih se na odlazak sa svojih vjekovnih ognjišta.

 

Unato svemu, najvea opasnost koja prijeti hrvatskom narodu je Vaša vlastita pasivnost i ne poduzimanje onih mjera koje su dostupne Vama i Vašim najbliim.

Svjesni smo da se veliki broj prognanih Hrvata još nije ili se ak nee ni vratiti u ranije prebivalište, ali to ne znai da se ne moe zaštititi hrvatska imovina, steena prava i Vaša djedovina!

 
  • elimo Vas upozoriti na injenicu da se provodi revizija svih osobnih dokumenata, i da dokumenti koji su izdati prije 2003. godine više ne vae.
  • Apeliramo na Vas da provjerite ukoliko se još uvijek vodite kao dravljanin BiH i / ili da li su svi lanovi obitelji uvedeni u matine knjige, pogotovo maloljetna djeca, roena van granica BiH.
  • Da li ste se pobrinuli da preminule lanove obitelji uvedete u Knjigu umrlih u Vašoj opini? Ukoliko to niste uinili, sprijeili ste sve daljnje postupke ostavinske rasprave oko vlasništva nad imovinom Vaše obitelji!
  • Da li ste provjerili ako se još uvijek vodite pod Vašim tonim jedinstvenim matinim brojem u opini kojoj pripadate? Gubitkom matinog broja prestajete postojati kao graanin BiH.
   

Takoer pozivamo i molimo sve Hrvate, koji su se davno ispisali iz dravljanstva bivše drave, da podnesu zahtjev za dravljanstvo BiH i to isto tako urade i za svoju djecu. Jedino putem dravljanstva, koje Vam je zakonski omogueno, moete zaštiti Vaša prava, sva budua prava Vaše djece i buduih generacija, a posebno prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini!

Apeliramo na Vašu nacionalnu svijest i takoer naglašavamo da vrijeme izmie!

Kritian trenutak za Vas i sudbinu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini je popis stanovništva 2011. godine. Naime, svi koji do tada nisu upisani bilo u matine knjige, roenih, umrlih, ili nemaju vaei matini broj, nee ui u popisne rezultate, što e za Vas uiniti gotovo nemoguim da ostvarite bilo kakva prava u BiH i isto tako trajno promijeniti demografsku sliku BiH.

Apeliramo na Vas da ovaj poziv shvatite ozbiljno i da se bez odlaganja zauzmete za provjeru i potvrdu Vašega dravljanstva u BiH kao i reguliranje ostalih zakonskih radnji koji potvruju Vaš status i pripadnost Bosni i Hercegovini, tisuuljetnjoj domovini hrvatskog naroda.
 

Hrvatski svjetski kongres

 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!