www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Utorak, 11 Kolovoz 2020
 
 
POVLAENJE TUBE ZA GENOCID - PRIOPENJE ZA JAVNOST
etvrtak, 02 Svibanj 2013
 HRVATSKA AKADEMSKA ZAJEDNICA
KRALJ TOMISLAV, Zagreb


Prva potpredsjednica hrvatske Vlade gospoa Vesna Pusi izjavila je nakon sastanka sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vuiem u Zagrebu da se otvara prostor za razgovor o povlaenju meusobnih tubi Hrvatske I Srbije za genocid jer su prvi put napravljeni ozbiljni koraci u rješavanju pitanja nestalih, pa slijedom toga Hrvatska akademska zajednica – kralj Tomislav, koja okuplja znatan broj uglednih hrvatskih intelektualaca iz domovine i iseljeništva, izdaje sljedee

Priopenje za javnost

U vrijeme kad je pravomonim presudama Meunarodnog suda za ratne zloine na podruju bivše Jugoslavije u Haagu Hrvatska osloboena bilo kakve krivice za ratne zloine, a o genocidu da uope i ne govorimo – gospoa Pusi u ime hrvatske Vlade i hrvatskog naroda ponovno izjednaava agresora I rtvu. Agresora koji je brojnim presudama haaškog suda osuen za ratne zloine, za kaznena djela protiv ovjenosti i sl. priprema se na razgovore o obostranom povlaenju tubi za genocid, kao da obje tube (hrvatska i srpska) imaju podjednaku teinu i sadraj u zlodjelima.

Povlaenje tube za genocid nije samo stvar hrvatske Vlade, ve je stvar onoga prema kome je genocid poinjen, a on je poinjen prema hrvatskom narodu u njegovoj tisuljetnoj domovini od strana srpskog  agresora (Srbija, Crna Gora, JNA, srpski pobunjenici u Hrvatskoj), gdje je brutalno razarana Hrvatska s milijunskim pukom koji je morao otii sa svojih ognjišta u izbjeglištvo.


Povlaenje hrvatske tube za genocid  ima velike štetne pravne posljedice za narod i hrvatsku dravu, a kojih posljedica gospoa Vesna, a ini se i cijela hrvatska Vlada, uope nisu ni svjesni. Dok povlaenje srbijanske tube za Srbiju i za njen narod nema nikakvih štetnih posljedica.

Kao prvo, povlaenje tube I njeno izjednaavanje s srbijanskom tubom (pravno nevaeom i niim osnovanom) je priznavanje da se genocid dogodio na obje strane, što je potpuna injenina i povijesna neistina. Kao drugo povlaenjem hrvatske tube unaprijed se odriemo prejudicijalnog rješenja (krivnje kao pravne podloge) protiv druge strane za traenje nadoknade štete za ratna razaranja i stradanja. A rije je o vrlo velikim iznosima od najmanje nekoliko desetaka milijardi eura, ega se Srbija najviše plaši.

Povlaenje hrvatske tube za genocid ima i druge posljedice, kao one politike, moralne i sl., a in povlaenja duboko e potresti cjelokupni hrvatski narod, a posebno genocidom ugroene kategorije stanovništva, stradalnike, branitelje, izbjeglice i sl.

Pitamo Vas, gospoo Pusi – u ije ime Vi najavljujete povlaenje  tube za poinjeni genocid nad hrvatskim narodom?! Tim inom, bez iti najmanje sumnje, na sebe osobno preuzimate veliku povijesnu odgovornost, a jednako tako i cijela hrvatska Vlada iji ste Vi prvi dopredsjednik.

Za Hrvatsku akademsku zajednicu – kralj Tomislav

Zagreb, 02. svibnja 2013
Predsjednik dr. sc. Petar Vui v.r.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!