www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Naslovnica > Recenzije i najave knjiga > PREDSTAVLJENA KNJIGA PROF. ZDRAVKA TOMCA U VARADINU
Ponedjeljak, 24 Veljaa 2020
 
 
PREDSTAVLJENA KNJIGA PROF. ZDRAVKA TOMCA U VARADINU
Ponedjeljak, 06 Svibanj 2013

Varadinske vijesti
Autor: Ivan Njegovec

U organizaciji varadinskog ogranka Hrvatskog kulturnog vijea, u biskupijskom pastoralnom centru je u ponedjeljak, 29. travnja, poznati hrvatski intelektualac i istaknuti bivši politiar, suradnik predsjednika Tumana u stvaranju hrvatske neovisnosti, prof. dr. sc. Zdravko Tomac predstavio svoju najnoviju knjigu Memoari

Pred posjetiteljima koji su se odazvali u velikom broju autor je govorio o dogaanjima iz novije hrvatske povijesti u sklopu kojih je, kako je rekao obznanio prešuene istine o pojedinim zbivanjima i ljudima, koje svojedobno kao politiar, nije mao iznijeti pred javnost. Progovorio je tako o „Petoj haškoj koloni i njezinim rtvama“, o emu je ovih dana završio posebnu knjigu, te ljudima u politici, medijima i intelektualcima koji su radili protiv hrvatskih dravnih i nacionalnih interesa, meu kojima su neki i danas na najvišim dravnim funkcijama. Osvrnuo se i na suradnji i sukob s Tumanom i razlaz s Raanom, progovorio o „partijskom zlatu“ SDP-a, te upozorio na opasnosti velikosrpske politike koja se kako je naglasio nastavlja kroz donošenje „Memoranduma II“ i proturanju teze o podijeljenoj krivnji za ratna stradanja u srpskoj agresiji na Hrvatsku. 

Pred vama je 50 godina mog ivotnog puta tijekom kojeg sam traio istinu i na razliite naine sagledavao smisao ivota, te od komuniste postao domoljub i nacionalist, od ateiste iskren vjernik. Istinu sam pronašao u vjeri i smatram moralnom obvezom da je svjedoim – rekao je prof. Tomac. 

Na njegovom svjedoenju zahvalio je Ivan Jaklin, predsjednik varadinskog ogranka Hrvatskog kulturnog vijea, a u programu je sudjelovala dramska umjetnica Ljiljana Bogojevi itanjem odlomaka iz Tomevih Memoara i recitatori upe BDM Kraljice svete krunice iz Remetinca.

Predstavljanje knjige uprilieno je povodom 342. obljetnice pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bekom Novom Mjestu, 30. travnja 1671. godine.
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!