www.garaza.biz
Viktimologija Advertisement
Srijeda, 05 Kolovoz 2020
 
 
20. GODINA OSNUTKA HRVATSKOG KATOLIKOG DRUTVA PROSVJETNIH DJELATNIKA
Nedjelja, 12 Svibanj 2013
Hrvatsko katoliko društvo prosvjetnih djelatnika
(HKDPD) Zagreb,  Gundulieva 12

Poštovani gospodine!

Ove godine navršava se 20 god. Od osnutka Hrvatskog katolikog društva prosvjetnih djelatnika. Osnivaka skupština odrana je dne 25. svibnja 1993. u prisutnosti kardinala Kuharia. Tono na 15. svibnja proslavit emo spomen dan našeg osnivanja. U skladu s našim mogunostima proslavit emo ga molitvom i radom. Proslavu predajemo pod zaštitu bl. Ivana Merza našeg nebeskog zaštitnika.

U 19 sati odrat e se sveana koncelebrirana sv. misa u bazilici Srca Isusova. Pjevat e mješoviti zbor upe bl. Ivana Merza. Poslije sv. Mise bit e kratka molitva na blaenikovu grobu. A za tim predavanje koje e odrati vl. Boidar Nagy-a pod naslovom „Katolika vjera, ivotno zvanje u djelima bl. Ivana Merza“.

U tijeku 20 godina organizirali smo 200 redovitih predavanja u neprekidnom i neprekinutom slijedu što je vjerujemo jedinstveni sluaj u nas. Osim toga organizirali smo i niz izvanrednih predavanja. Velika zasluga ide i na Vas jer ste i Vi ugradili svojim predavanjima  jednu kariku da se uspješno moe ostvariti ovakvo djelo. Zahvaljujemo se najtoplije na Vašoj suradnji i pozivamo Vas i molimo da se u koliko ste u mogunosti pridruite ovoj našoj proslavi.

Ravnateljstvo Društva


20 GODINA

Na dan 15. svibnja 1993.g. odrana je u dvorani Vijenac na Kaptolu u nazonosti kardinala Kuharia Osnivaka skupština Hrvatskog katolikog društva prosvjetnih djelatnika. Ove godine slavimo 20 godišnjicu osnivanja. Mnogo vremena je od tada prošlo. Mnogo toga je nainjeno, a mnogo i propušteno. Odrano je 200 redovitih predavanja na našim tribinama u jednom neprekinutom nizu što je sigurno raritet, svake godine odravane su duhovne obnove i duhovne vjebe, svaki mjesec vodimo jednosatnu emisiju na radio Mariji. Izraeno je nekoliko projekata uz predavanja po školama. Deset put godišnje izdajemo naš obavještajni listi ZRNO koji redovito izlazi i kojeg prate naši lanovi.
U meuvremenu je  umrlo nekoliko predavaa koji su odrali predavanja  na  našim tribinama, a umro je i vei broj naših lanova. Sjetimo se na njih sa zahvalnošu i pijetetom.

Dne 15. svibnja tono na godišnjicu naše osnivake skupštine odrat e se Sveta misa za njih, za naše Društvo, za sve naše lanove i za Hrvatske muenike što je posebno znaajno u mjesecu svibnju koji je obiljeen teškim stradanjima Hrvatskog naroda.

Okrenimo se budunosti. U zadnjoj godini poveali smo broj lanova, uveli video snimanje predavanja koja se u cijelosti mogu vidjeti  na našim WEB stranicama. Pokrenuli smo suradnju sa upom bl. Ivana Merza iz Zagreba. Na svetoj misi u vrijeme naše proslave pjevat e njihov mješoviti zbor. Organizirali smo kod njih struno predavanje, što nam je dalo ideju da krenemo u organizaciju predavanja i izvan našeg sjedišta. Ulanili smo nekoliko lanova iz nekih drugih gradova koji e nam pomoi u našoj djelatnosti. Planiramo pojaati suradnju sa srodnim društvima izvan Zagreba i ukljuiti se u zajedniku akciju za ope dobro. Nastavit emo i s drugim redovitim djelatnostima. Jedan od osnovnih zadataka je da pomladimo Društvo što se nadamo ostvariti uz Boju pomo zagovorom bl. Ivana Merza.

Ravnateljstvo
 
« Prethodna   Sljedea »
 
Top! Top!